17 Eylül 2009 Perşembe

Google reCAPTCHA'yı satın alıyor!


Günümüzde sosyal ağlara, forumlara ve daha birçok internet sitesine üye olurken bir insan olduğumuzu ispatlayabilmemiz için bizden bazı yazıları doğru bir biçimde girmemiz isteniyor. Sosyal ağlara, forumlara ve daha birçok internet sitesine üye olurken doğru bir biçimde doldurmamızı istedikleri bu tür doğrulama alanlarına ise CAPTCHAs deniliyor.

Bu tür doğrulama alanlarının en başarılısı ve en yaygın olanıysa reCAPTCHA'dır. Google bir duyuru yaparak reCAPTCHA'yı satın alacağını açıkladı. Google reCAPTCHA'yı Google Books ve Google News Archive Search servislerini geliştirmek için satın alacağını da belirtti.

Büyük bir ihtimalle üyelerini ve kullanıcılarını spam'den korumak isteyen internet sitesi sahipleri reCAPTCHA'yı eskiden olduğu gibi kendi internet sitelerinde kullanmaya devam edecekler. Dürüst olmak gerekirse Google'un reCAPTCHA'nın diğer internet siteleri tarafından kullanımını sonlandıracağını hiç düşünmüyorum. Çünkü reCAPTCHA'nın diğer internet siteleri tarafından kullanımının sonlandırılması Google için faydalı olmayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com