28 Eylül 2009 Pazartesi

Dikkat! Google ve Yahoo reklamları bilgisayarınıza trojan (truva atı) sokabilir!


Google'ın DoubleClick ve Yahoo'nun Right Media reklam ağları tarafından yayınlanan reklamlara tıklarken dikkat edin. Çünkü bu reklam servislerinin reklamlarına tıklayan bazı kullanıcıların bilgisayarlarına trojan yani bir diğer adıyla truva atı bulaşmış. The Register'ın haberine göre trojan yani truva atı içeren banner (görsel) reklamları Drudge Report, Lyrics.com, slacker.com ve horoscope.com'da görülmüş.

Google'ın söylediğine göre DoubleClick reklam ağı ile çalışan yayıncıların kendi sitelerinde gösterilecek reklamları mutlaka onaydan geçirmeleri gerekiyormuş. Google'a göre bu 4 site reklam onayı yapmadıkları için böyle bir sorun yaşamışlar.

Bilgisayarlarına trojan yani truva atı bulaşan kullanıcılar reklama tıklar tıklamaz trojan yani truva atı içeren bir PDF dosyasının açılıp kapandığını söylemişler. Bu trojan'ın yani truva atı'nın ismi Win32/Alureon. Bu trojan yani truva atı bulaştığı bilgisayara izinsiz girişe izin veriyor.

Bu gerçekten de ciddi bir olay. Bu olayın sorumlusu acaba Google'ın da söylediği gibi reklamları onaydan geçirmeyen site sahipleri mi? Reklam hizmeti veren büyük reklam ağları yaşanan bu olaydan sorumlu tutulabilirler mi? Bence hem bu soruların cevabını düşünün hem de bundan sonra tıklayacağınız reklamlara daha çok dikkat edin. Hatta sizin de internet siteniz varsa ziyaretçilerinizin bu tür bir olayla karşılaşmamaları için reklamlarınızı mutlaka yayınlamadan önce onaydan geçirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com