30 Ağustos 2009 Pazar

Yeni bir URL kısaltma servisi: Br.st!


Web alemine sıklıkla yeni bir URL kısaltma servisi katılıyor. Bugün aldığım bir habere göre web aleminde yeni bir URL kısaltma servisi daha açılmış. Yeni açılan URL kısaltma servisinin adı Br.st! Hizmete yeni giren Br.st'nin kurucuları ise Brinkster adlı web hosting (web barındırma) firması.

Diğer URL kısaltma servislerinin çoğunda da bulunduğu gibi Br.st size linkleriniz hakkında istatistikler sunuyor. Br.st'nin sunduğu istatistikler ile linkinize kaç defa tıklandığını ve bu tıklamaların hangi ülke veya bölgeden yapıldığını öğrenebiliyorsunuz. Bu verilen bilgiler ve istatistikler Br.st'nin web alemine getirdiği bir yenilik değil. Tüm bu bilgileri ve istatistikleri birçok kişinin de uzun zamandır bildiğini tahmin ettiğim URL kısaltma servisi olan Bit.ly'de veriyor. Ama Br.st URL kısaltma servisini diğerlerinden ayıran özelliği ise kötü niyetli yazılımlar içeren linkleri filtreleyebilmesi. Ayrıca Br.st URL kısaltma servisi Twitter, MySpace, Facebook ve Digg başta olmak üzere 10'dan fazla sosyal ağ sitesinde linklerinizi kolaylıkla paylaşabilmenize olanak sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak Br.st'nin diğer URL kısaltma servisleri arasından öne çıkan daha birçok özelliği de bulunuyor.

Görünen o ki neredeyse her hafta başka bir URL kısaltma servisi web alemine katılacak. Bu kadar fazla sayıda URL kısaltma servisinin bulunduğu web aleminde Br.st'nin nasıl bir popülarite yakalayacağı ise merak konusu.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com