10 Ağustos 2009 Pazartesi

Microsoft "Office.com" domain adını satın aldı!


Microsoft bir duyuru yaparak Google Docs, Zoho Office ve internet üzerinden kullanılabilen diğer tüm office (büro) uygulamaları ile yarışabilmek için Microsoft Office programının online versiyonunu hizmete açacağını belirtti. Yazımın başlığından da anlayabileceğiniz gibi Microsoft bu hizmeti yeni satın aldığı Office.com domain (alan) adı üzerinden verecek.

Microsoft bu domain adını 1990 yılından beri sanal büro çözümleri ile uğraşan ve bir Avrupa firması olan ContactOffice Group'tan satın almış fakat şu anda Office.com adresine erişmek istediğinizde ContactOffice tarafından yazılmış yazılarla karşılaşıyorsunuz. Çünkü domain adının transferi henüz gerçekleşmedi.

Tek bir kelimeden oluşan bu domain adı kesinlikle ucuza alınmadı. Fakat Microsoft'un bu domain'i satın alması gayet mantıklı. Şu anda Microsoft Office için kullanılan domain adı office.microsoft.com çoğu kişi tarafından tekrar hatırlanması zor olan bir domain adı. Bundan dolayı Microsoft çok akıllıca bir hareket yaparak Office.com domain adını satın aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com