10 Ağustos 2009 Pazartesi

Microsoft, Razorfish'i 500 milyon dolardan fazlaya satıyor!


Microsoft'un internet üzerindeki en büyük dijital reklam ajanslarından biri olan Razorfish'in sahibi olduğunu biliyor muydunuz? Razorfish'in birçok büyük müşterisi var. Razorfish'in müşterileri arasında AT&T, Kraft ve Best Buy gibi büyük firmalar bulunuyor. Razorfish 2007 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştı. Ve şimdi Microsoft, Razorfish'i 500 ile 600 milyon dolar arasında bir fiyata satacağını açıkladı.

Wall Street Journal'ın haberine göre Razorfish reklam firması Publicis Groupe SA isimli Fransız bir reklam firması tarafından satın alınacakmış. Ayrıca bazı söylentilere göre Japonya'nın en büyük reklam firması Dentsu'da Razorfish'i satın almak istiyormuş. Ama Razorfish büyük bir ihtimalle Microsoft'a 530 milyon dolar teklif eden Fransız reklam firması Publicis Groupe SA tarafından satın alınacakmış.

Bu gelişmeler açıkcası beni şaşırttı. Microsoft niçin 2007 yılında satın aldığı Razorfish'i şu anda satıyor? 2007 yılında yaptığı yatırım yanlış mıydı? Eğer doğru ve karlı bir yatırımsa niçin Razorfish'i satmakta ısrarlı davranıyor? Microsoft, Razorfish'ten umduğunu bulamadıysa Fransa'nın ve Japonya'nın reklam devleri niçin Razorfish'i satın almak istiyorlar? Bu soruların cevabı net olarak verilmemiş ve yapılan açıklamalar ise tatmin edici değil. Kısaca Microsoft'un Razorfish'i satma sebebi halen merak konusu.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com