3 Ağustos 2009 Pazartesi

Twitter kötü niyetli internet adreslerini filtrelemeye başlıyor!


Twitter adlı paylaşım sitesinde kullanıcılar en çok linkleri yani internet adreslerini paylaşmaktalar. İnternet adreslerinin paylaşımı Twitter kullanıcıları arasında hem popüler hem de tehlikeli bir aktivite.

Twitter internet dünyasında paylaşım siteleri arasında üne kavuştuğundan beri hackerlar ve spamciler Twitter'ı kendi internet sitelerine ziyaretçi trafiği sağlamak için kullanıyorlar. Twitter'ın asıl iyi niyetli kullanıcıları ise hackerların ve spamcilerin paylaştıkları bu internet adreslerine tıkladıklarından dolayı girmek istemedikleri birçok internet adresine yönlendiriliyorlar. En kötüsü ise hackerlar ve spamciler tarafından paylaşılmış bu internet adreslerine yönlendirildiklerinde zaman zaman bilgisayarlarına kötü niyetli yazılımlar bulaşabiliyor.

Fakat anlaşılan Twitter artık bu sorun için birşeyler yapmaya başlıyor. F-Secure adlı güvenlik firmasına göre Twitter artık kötü niyetli internet adreslerini filtrelemeye başlıyor. Twitter'ın kötü niyetli internet adreslerinin kullanıcılar arasında paylaşılmasını engelleyen koruması sayesinde artık kimse zararlı yazılımları, virüsleri ve bilinen tüm kötü niyetli internet adreslerini paylaşamayacak. Eğer bu tür kötü niyetli internet adreslerini paylaşmayı denerseniz Twitter size paylaşmak istediğiniz internet adresini paylaşamayacağınız ile ilgili bir uyarı mesajı verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com