4 Nisan 2010 Pazar

World Wide Telescope sayesinde Evren (Kainat) ile ilgili merakınızı giderin


Wikipedia'da yazdığı gibi Evren veya bir diğer adıyla Kainat uzaydaki tüm madde ve enerji biçimlerini içeren bütündür. Pozitif bilimler açısından da Evren yani Kainat gök cisimlerinin bulunduğu uzay ve tamamen boş olan karanlık uzayın toplamıdır. Modern fizik açısından da Evren (Kainat) varolduğunu bildiğimiz bütün atomik alemlerdir.

Eski çağlardan beri Evren (Kainat) insanoğlunun merak konusudur. Bilim adamları da insanoğlunun bu merakını giderebilmek için Evren'i sürekli incelemektedir ve zaman zaman Evren'de keşfedilenleri insanoğluyla paylaşmaktadır. Bilim adamlarının Evren (Kainat) ile ilgili keşfettiklerini günümüzde gazetelerden, teknoloji kaynaklarından ve internet'ten öğrenebiliyoruz. Bugün sizlerle paylaşacağım World Wide Telescope ta Evren (Kainat) ile ilgili merakınızı belirli ölçüde giderebileceğiniz bir internet sitesi.

World Wide Telescope'ta Evren (Kainat) ile ilgili binlerce fotoğraf ve Evren'de nelerin olduğunu görebileceğiniz video turlar bulunuyor. World Wide Telescope Microsoft araştırmasının bir parçası. World Wide Telescope'ta takım yıldızları, güneş sistemleri ve Evren (Kainat) ile ilgili birçok şeyi inceleyebilirsiniz. Ayrıca kara deliklerle ve Evren'de bulunan birçok nesneyle ilgili video turlar izleyebilirsiniz.

World Wide Telescope birçok bilim aşığını etkileyebilecek bir kaynak.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com