9 Nisan 2010 Cuma

Apple iPhone OS 4.0'ı duyurdu!


Apple iPhone OS 4.0'ı duyurdu. 100'den fazla yeni özelliğin eklendiği Apple iPhone OS 4.0 yaza kullanıcıların cebine girecek. Geliştiricileri de 1500 yeni API bekliyor. Yeni API'ler sayesinde geliştiriciler daha önce iPhone'un kullanamadıkları tüm bölümlerine giriş yapabilecekler.

Apple iPhone OS 4.0'da ilk göze çarpan çoklu görev (Multitasking) özelliği. Herkesin uzun zamandır iPhone'a beklediği çoklu görev (Multitasking) özelliği sayesinde birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırabileceksiniz. Örneğin Skype çalışırken gelen aramalara cevap verebileceksiniz veya müzik dinlerken aynı anda internet'te gezebileceksiniz.

iPhone OS 4.0'a yeni eklenen Klasör (Folders) özelliği sayesinde uygulamalarınızı klasörlerin içinde düzenleyebileceksiniz. Böylece uygulamaları türlerine göre farklı klasörlerde toplayabileceksiniz.

Apple iPhone OS 4.0 sayesinde kullanıcılar daha iyi posta (Mail) özelliği kullanacaklar. Birleştirilmiş gelen kutusu sayesinde tüm eposta (email) hesaplarınızdan gelen epostaları tek bir yerden görebileceksiniz. Ayrıca gelen epostaları konularına göre düzenleyebileceksiniz ve eklentiyi uygun uygulamayla açabileceksiniz.

Apple iPad için hizmete açılan iBook'u da iPhone OS 4.0 ile kullanabileceksiniz. Kolaylıkla iBookStore'a bağlanıp çeşitli ekitaplar (ebook) indirebileceksiniz. Onlarca, binlerce kitap arasında yazara, başlığa ve kitap türüne göre bedava gezebileceksiniz. Herhangi bir ekitap (ebook) satın almadan önce kitabın örnek sayfalarında gezebileceksiniz ve kitapla ilgili yorumları okuyabileceksiniz.

Apple iPhone OS 4.0 iş için de kullanışlı birçok özelliğe sahip. Geliştirilmiş güvenlik, uygulanabilirlik ve uyumluluk özellikleriyle iş için güvenle kullanabileceksiniz.

Apple iPhone OS 4.0'da oyun meraklısı kullanıcılar da 50.000'den fazla oyun oynayabilmenin yanında çok oyuncu (multiplayer) özelliği bulunan oyunlarla da zaman geçirebilecekler.

Apple iPhone OS 4.0'da daha birçok özellik bulunuyor. Apple iPhone OS 4.0 hakkında Apple'ın resmi iPhone OS 4.0 sayfasını da ziyaret edebilirsiniz. Yazımın başında da belirttiğim gibi Apple iPhone OS 4.0 bu yaz kullanıcıların cebine girecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com