13 Nisan 2010 Salı

Miosota domain adınızın yenileme tarihini size hatırlatıyormuş


İnternet sitesi sahibi olanlar domain adının (alan adı) kendileri için ne kadar önemli olduğunu bilirler. Çünkü domain adları (alan adı) sayesinde ziyaretçiler veya üyeler internet sitelerine ulaşırlar.

Günümüzde bazı internet sitesi sahipleri farklı işlerle uğraşmaktan domain adının (alan adı) yenileme tarihini unutabiliyorlar. Go Daddy gibi domain adı kaydı yapan firmalar ve profesyonel hosting firmaları domain adı (alan adı) sahiplerine mutlaka yenileme tarihini hatırlatıyorlar fakat ne yazık ki bazı hosting firmaları da bu hizmeti vermiyorlar. Ben genelde bu hizmeti vermeyen hosting firmalarını "Kötü, Berbat" kategorisine sokuyorum. Eğer sizde domain adı yenileme tarihini size hatırlatmayan "Kötü, Berbat" bir hosting firmasından domain adı satın aldıysanız Miosota'ya bir uğrayabilirsiniz.

Söylentilere göre Miosota domain adınızın (alan adı) yenileme tarihini size email aracılığıyla hatırlatan bedava bir web hizmetiymiş. Miosota'nın hizmetinden yararlanmak için domain adınızı ve email (eposta) adresinizi yazıp kayıt olmalıymışsınız. Kayıt olduktan sonra email (eposta) hesabınıza girip Miosota üyeliğinizi onaylamanız gerekiyormuş. Üyeliğinizi onayladıktan sonra Miosota sizi hizmet vereceği kişilere dahil ediyormuş. Daha sonra domain adınızın yenileme tarihi yaklaştığında Miosota size bu durumu hatırlatmak için bir email (eposta) yolluyormuş.

Açıkçası Miosota'nın verdiği bu hizmeti denemedim. Size de domain adınızı hatırlatma servisi bulunan profesyonel firmalardan satın almanızı tavsiye ediyorum. Çok büyük bir hata yaparak "Kötü, Berbat" bir firmadan domain adı (alan adı) satın aldıysanız o zaman da domain adınızı profesyonel bir firmaya aktarmanızı tavsiye ediyorum.

Eğer kendinizi çok çaresiz hissediyorsanız Miosota'yı kullanın. Ama bence siz kesinlikle domain adınızı profesyonel firmalardan satın alın.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com