2 Nisan 2010 Cuma

Kişisel bilgisayarın babası Dr. Henry Edward Roberts öldü


Kişisel bilgisayarın yaratıcısı veya başka bir tanımlamayla babası olarak bilinen Dr. Henry Edward Roberts 68 yaşında öldü. Dr. Henry Edward Roberts Microsoft'un kurucuları Bill Gates ve Paul Allen'ın kariyerlerini başlatan kişi olarak ta biliniyordu.

Dr. Henry Edward Roberts kişisel bilgisayar çağını tetikleyen Altair 8800'ün mucidiydi. Bill Gates ve Paul Allen'la bağlantısı da Altair 8800'den geliyor. Çünkü Gates ve Allen Altair 8800'ü bir derginin ön kapağında gördükten sonra Dr. Henry Edward Roberts'a Altair 8800 için bir yazılım yazmayı teklif etmişler.

Program Altair-Basic ismiyle biliniyor ve Microsoft'un temelini oluşturuyor.

Microsoft'un kurucuları Dr. Henry Edward Roberts hakkında şunları söylemiş: "Dr. Henry Edward Roberts bilgisayarlara meraklı olan 2 gence şans verdi. Bundan dolayı Dr. Henry Edward Roberts'a minnettarız. Dr. Henry Edward Roberts'in Altair 8800'ünde çalışan ilk test edilmemiş yazılımımız büyük birçok şeyin başlangıcı oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com