31 Ocak 2010 Pazar

Rubble Trouble oyununu oynayarak binaları yıkın

0 yorum
Birkaç dakika önce eğlenceli bir oyuna rastladım. Rubble Trouble isimli bu eğlenceli oyundaki amacınız size verilen çeşitli araçlarla binaları yıkmak.

Rubble Trouble'da her bölümde farklı bir binayı yıkmanız gerekiyor. Binaları yıkmanız için size verilen araçları kaç defa kullanabileceğiniz de oyunda gösteriliyor. Binaları yıkmak için verilen araçlar benim çok hoşuma gitti. Ayrıca Rubble Trouble beni gerçekten de eğlendirdi. Bence sizde hemen bu oyunu oynamaya başlayın. Eminim eğlenceli bir biçimde zaman geçirebileceksiniz.

30 Ocak 2010 Cumartesi

Geognos'dan herhangi bir ülkeyle ilgili bilgiler öğrenin

0 yorum
Herhangi bir ülkeye gideceğiniz zaman veya herhangi bir ülkeyle ilgili bazı bilgiler öğrenmek istiyorsanız Geognos'a uğrayabilirsiniz. Geognos'dan herhangi bir ülkenin tarihiyle, coğrafyasıyla, insanlarıyla ve ekonomisiyle ilgili bilgiler alabilirsiniz.

Geognos'a girdikten sonra herhangi bir ülkeyi seçerek bilgilere ulaşabilirsiniz. Geognos herhangi bir ülke hakkında çeşitli bilgiler öğrenmek için hizmet veren kullanışlı bir internet sitesi.

29 Ocak 2010 Cuma

WallBase'den yüksek kalitede duvar kağıtları (wallpapers) indirin

0 yorum
Herkes işletim sisteminin masaüstünü istediği gibi düzenleyebilir. Masaüstü düzenleme yöntemlerinin en başında da duvar kağıtları yani ingilizce adıyla wallpapers geliyor. Bildiğiniz gibi internet'te tonlarca bedava duvar kağıdı (wallpaper) indirebileceğiniz siteler bulunuyor. Ama yüksek kalitede yüzbinlerce duvar kağıdını (wallpaper) barındıran çok az sayıda internet sitesi var. Bu internet sitelerinden birisi de WallBase'dir.

WallBase yüksek kalitede duvar kağıtları (wallpapers) arayan kişilerin sıklıkla uğradığı bir internet sitesi. WallBase'de 350.000'den fazla bedava duvar kağıdı (wallpaper) bulunuyor. WallBase'de bulunan duvar kağıtları (wallpapers) arasında anahtar kelimelere ve renklere göre arama yapılabiliyor. Örneğin HTML renk sihirbazından istediğiniz bir rengi seçerek WallBase'in seçtiğiniz rengin bulunduğu duvar kağıtlarını (wallpapers) size sunmasını sağlayabilirsiniz.

28 Ocak 2010 Perşembe

ShrinkTheWeb ile internet sitelerinin ekran görüntülerini otomatik alın

0 yorum
Çeşitli internet sitelerinin ekran görüntülerine ihtiyacınız varsa mutlaka ShrinkTheWeb'i ziyaret etmelisiniz. ShrinkTheWeb internet sitelerinin ekran görüntülerini otomatik alabileceğiniz kullanışlı bir web hizmeti.

Ekran görüntülerini yaratmak için öncelikle ShrinkTheWeb'e üye olmalısınız. Daha sonra "customize my link" bölümüne girmelisiniz ve sizden istenilenleri yapmalısınız. ShrinkTheWeb'in hem ücretsiz hem de ücretli üyelik seçenekleri bulunuyor.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Apple, iPad tablet cihazını tanıttı!

0 yorum
Steve Jobs, Apple'ın uzun zamandır merakla beklenen yeni tablet PC'si iPad'i San Francisco'da bulunan Yerba Buena Center'da tanıttı.

Dokunmatik ekrana sahip olan iPad cihazı büyük bir iPhone'a benziyor. Bu cihazla filmler izlenebiliyor, oyunlar oynanabiliyor ve internet'te gezilebiliyor. Cihaz 9.7 inch bir ekrana sahip. Cihazı kullanacak kişiler ekrana direkt yazı yazabiliyorlar, elleri ile resimleri hareket ettirebiliyorlar, ve oyunlardaki hareketleri parmakları ile yönetebiliyorlar. Ayrıca cihaza iPhone'daki gibi çeşitli uygulamalar da indirilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak cihazın pili de 10 saat dayanabiliyor.

26 Ocak 2010 Salı

Style14'ten bedava resimler, fotoğraflar ve duvar kağıtları indirin

0 yorum
Style14 yüksek kalitede bedava resimlerden, fotoğraflardan, ikonlardan (icons), PSD dosyalarından, avatarlardan ve duvar kağıtlarından (wallpapers) oluşan bir internet sitesi. Style14'te bulunanlar arasında kolaylıkla gezebilirsiniz ve istediğinizi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Style14 etkileyici bir koleksiyona sahip. Örneğin arabaların veya ünlü güzellerin etkileyici resimlerini, fotoğraflarını ve duvar kağıtlarını Style14'te bulabilirsiniz.

25 Ocak 2010 Pazartesi

"Is This A Game?" oyunuyla zaman geçirmeye çalışın

0 yorum
Bugün sizlerle paylaşacağım "Is This A Game?" adlı oyun insana gerçekten "Bu bir oyun mu?" sorusunu sorduruyor.

"Is This A Game?" oyunu bomboş mavi bir ekrandan oluşuyor. Oyunda başarıyla tamamlamanız gereken çeşitli görevler bulunuyor. Mouse'unuzu (farenizi) ve klavyenizi kullanarak bu görevleri başarmanız gerekiyor.

Ben bu oyun hakkında çok fazla yorum yapmayacağım. Umuyorum "Is This A Game?" oyunuyla zaman geçirebilirsiniz.

24 Ocak 2010 Pazar

Antenna ile binlerce radyo kanalını masaüstünüzden dinleyin

0 yorum
İnternet üzerinden dinleyebileceğiniz bir sürü radyo kanalı bulunuyor fakat internet'ten yayın yapan tüm radyo kanallarını bulmak çok kolay değil. Ama Adobe AIR altyapısını kullanan Antenna uygulamasıyla artık kolaylıkla internet'ten dinleyebileceğiniz radyo kanalları bulabileceksiniz.

Antenna uygulamasını kullanarak ülke bayraklarına, ülke isimlerine ve dinlemek istediğiniz müzik türüne göre internet üzerinden yayın yapan radyo kanallarını listeleyebiliyorsunuz. Daha sonra listelenen radyo kanallarından birini seçerek internet'ten hemen dinleyebiliyorsunuz.

23 Ocak 2010 Cumartesi

White Noise Player'daki sesleri dinleyerek rahatlamaya çalışın

0 yorum
Etrafınızdaki sesler sizi çıldırtıyorsa ve sizi çıldırtan bu sesler yüzünden bir türlü rahatlayamıyorsanız hemen White Noise Player'ı ziyaret edebilirsiniz.

White Noise Player'da çeşitli sesler bulunuyor. Fan sesi, cırcır böcekleri sesi, okyanus sesi, rüzgar sesi ve yağmur sesi White Noise Player'da bulunan sesler arasında yer alıyor. White Noise Player'da bulunan bu sesler düzenli bir yapıya sahip. Yani sürekli aynı biçimde ses çıkarıyorlar. Bu tür seslerin insanları rahatlattığı söyleniyor. Bu seslerin bir insanı rahatlatıp rahatlatmadığını öğrenmenin en kolay yolu hemen bir deneme yapmaktır. Denemekten bir zarar geleceğini düşünmüyorum. Bence sizde White Noise Player'da bulunan sesleri dinleyerek bu seslerin sizi rahatlatıp rahatlatmayacağını deneyebilirsiniz.

22 Ocak 2010 Cuma

Hastalık belirtilerinin ne anlama geldiğini öğrenin

0 yorum
Bildiğiniz gibi her hastalığın belirtileri vardır. Belirtilere göre hastalığımızın ne olduğunu öğrenmek için başvurmamız gereken ilk kaynak kesinlikle doktorlardır. Ama bazen doktora gitmeden önce hem bilgilenmek hem de kafamızdaki bazı soru işaretlerini ortadan kaldırmak için hastalık belirtilerinin ne anlama geldiğini kavrayabilmek amacıyla biraz araştırma yapabiliriz.

Hastalık belirtilerinin ne anlama geldiğini araştırabileceğimiz en iyi kaynaklardan birisi de internet'tir. Bugün sizlerle paylaşacağım MedHelp Symptom Search'de belirtilerin ne anlama geldiğini araştırabileceğiniz profesyonelce hazırlanmış bir internet sitesidir.

MedHelp Symptom Search'e girdikten sonra hastalık belirtilerinizi "Symptom Search" alanına yazmalısınız. Siz belirtilerinizi yazıp "My Symptoms List" bölümüne ekledikçe bu site sizin belirtilerinizin ne anlama gelebileceğini listeleyecek.

MedHelp Symptom Search gerçekten faydalı bir internet sitesi fakat lütfen sağlık durumunuz için bu tür internet sitelerinden aldığınız bilgilerle yetinmeyin. Mutlaka bir doktora gidin. Bu tür internet sitelerini araştırma ve bilgi toplama amacıyla kullanın. Hastalığınızın ne olduğunu mutlaka doktorlara tespit ettirin.

21 Ocak 2010 Perşembe

Firefox 3.6 çıktı!

0 yorum
Aylarca süren testlerden sonra popüler web tarayıcısı Firefox'un yeni sürümü Firefox 3.6 çıktı. Mozilla'nın en sonunda kullanıcıların kullanımına sunduğu Firefox 3.6 bir önceki sürümden yani Firefox 3.5'ten 20% daha hızlı.

Birçok Firefox kullanıcısı aylardır bu yeni sürümü bekliyordu. Sizde Firefox 3.6'yı bekleyenlerden biriyseniz hemen buradan Mozilla'nın popüler web tarayıcısının yeni sürümü Firefox 3.6'yı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Tweexchange ile istediğiniz domain adının (alan adının) Twitter'da boş olup olmadığını öğrenin

0 yorum
Twitter gün geçtikçe ülkemizde de popüler bir hale geliyor. Her geçen gün Türkiye'de de Twitter kullanıcılarının sayısı artıyor. Bu durumdan dolayı özellikle web site sahiplerinin dikkat etmesi konulardan birisi de Twitter'dan da takip edilebilmektir. Twitter'dan rahatlıkla takip edilebilmek için bir web site sahibinin en büyük isteği de site ismiyle Twitter hesabı isminin aynı olmasıdır. Uzun yıllardır hizmet veren bazı web siteleri bu isteklerini elde edemiyorlar fakat yeni hizmete sunulacak web siteleri bu isteklerini elde edebilirler. Yeni bir web sitesi kuracak kişilerin domain adlarını (alan adlarını) seçerken aynı ismin Twitter'da da olmasına özen göstermelerini tavsiye ediyorum. Artık internet'te yeni kuracağınız web siteniz için kullanmak istediğiniz domain adının (alan adının) Twitter'da da boş olup olmadığını öğrenebileceğiniz bir internet internet sitesi var. Bu internet sitesinin ismi Tweexchange.

Tweexchange sayesinde hızlıca hem Twitter'da hem de domain adları (alan adları) arasında boş olan isimleri arayabilirsiniz. Tweexchange'in kullanımı da çok kolay. Tweexchange'e girdikten sonra sahip olmak istediğiniz ismi "Search for available Twitter Usernames and Domain Names at the same time" alanına yazın ve "Search" tuşuna basın. Daha sonra Tweexchange size sahip olmak istediğiniz ismin Twitter'da ve domain adları (alan adları) arasında boşta olup olmadığını gösterecek.

19 Ocak 2010 Salı

Bedava antivirüs programı Avast 5.0'ı indirebilirsiniz

0 yorum
Dünya'nın en popüler bedava antivirüs programı Avast'tır. Bu bedava popüler antivirus programının yeni sürümü Avast 5.0 kullanıcıların kullanımına sunuldu.

Avast 5.0 önceki sürümleriyle kıyaslandığında sisteminizi daha az yoruyor. Ayrıca bu yeni sürümde virüs tarama hızı da artırılmış. Avast yazımın başında da belirttiğim gibi dünya'nın en popüler antivirüs programıdır. Bilgisayarınızda bir antivirüs programı yoksa bilgisayarınız koruma altında değildir. Halen ücretli bir antivirüs programını bilgisayarınıza kurmadıysanız Avast'ın bedava sürümünü buradan indirebilirsiniz ve bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Subs.to'da filmlerin altyazılarını bulun ve indirin

0 yorum
Bazı filmler anlamadığımız bir dilde çevrilmiş olmalarına rağmen izlenebiliyorlar. İzlemekten keyif aldığımız bu tür filmlerde nelerin konuşulduğunu anlamak hiç fena olmaz. Bunun için anladığımız bir dilde yazılmış altyazı bulmak yeterli olacaktır. Asıl önemli olan bu altyazıyı nereden bulabileceğimizdir. İnternet'te film altyazıları bulabileceğimiz birçok site bulunuyor. Filmler için internet'ten altyazı ararken bakmamız gereken sitelerden birisi de Subs.to'dur.

Subs.to eski ve yeni birçok filmin altyazılarını bulabileceğiniz etkileyici bir kaynak. Subs.to'da bulunan altyazılar 25'den fazla dilde sunuluyor ve "srt" ya da "sub" formatlarında indirilebiliyor. Altyazılar film adına göre de aranabiliyor.

17 Ocak 2010 Pazar

5 Minute Shoot em Up oyunuyla düşmanlarınızı yok edin

0 yorum
Bügün üzerime bir yorgunluk çöktüğünden sizinle bir oyunu paylaşabileceğim. Günlerdir yoğun bir şekilde çalışıyorum. Bundan dolayı bu pazar günü gerçekten çok yorgunum ve çok uyuzum. Bu yorgunluğumu ve uyuzluğumu 5 Minute Shoot em Up oyunuyla üzerimden atabileceğimi düşünüyordum fakat ne yazık ki halen yorgun ve uyuzum. Mutlaka aranızda benim gibi yorgun ve uyuz durumda olanlar vardır. Bugün sizlerle paylaşacağım 5 Minute Shoot em Up oyununun yorgun ve uyuz durumda olan bazı kişileri hareketlendireceğini düşünüyorum.

5 Minute Shoot em Up isminden de anlaşıldığı gibi 5 dakika boyunca size saldıran uçakları, tankları ve diğer tüm düşmanları yok etmeniz gereken bir oyun. 5 Minute Shoot em Up oyununda gerçekten de hızlı hareket etmeniz gerekiyor. Bu oyunu klavyenizin yön tuşları ile oynayacaksınız.

5 Minute Shoot em Up oyunu beni bu yorgun ve uyuz halimden kurtaramadı. Umarım birçok yorgun ve uyuz durumda olan kişiyi hareketlendirebilir.

16 Ocak 2010 Cumartesi

URLOpener ile birden fazla internet adresini aynı anda açın

0 yorum
Bazen birden fazla internet adresine girmemiz gerekebilir. Çoğu kişi böyle bir durumla karşılaştıklarında tüm internet adreslerini tek tek kullandıkları tarayıcılarına yazıyor. Bugün URLOpener isimli bir siteye rastladım. URLOpener birden fazla internet adresini size vakit kaybettirmeden açacağının sözünü veren bir internet sitesi. Sıklıkla birden fazla internet adresini aynı anda açması gereken bir kişi olduğum için hemen URLOpener'ı dikkatlice incelemeye karar verdim.

URLOpener'a girdiğimde karşıma kullanılması kolay bir sayfa çıktı. Çıkan sayfada benden aynı anda girmek istediğim internet adreslerini belirli bir alana yapıştırmam veya yazmam isteniyordu. Bende aynı anda girmek istediğim tüm internet adreslerini tek tek yazdım. İnternet adreslerini tek tek yazdıktan sonra "Submit" tuşuna bastım. Karşıma yeni bir sayfa daha çıktı. Bu yeni sayfada tüm internet adreslerini aynı anda açabileceğim "Open All" tuşunu görünce bir anda çok sevindim ve hemen "Open All" tuşuna bastım. Ama sadece yazdığım adreslerden bir tanesi açıldı ve diğerleri Internet Explorer'ın Pop-up blocker'ına takıldı. Daha sonra URLOpener'ın diğer bir özelliği dikkatimi çekti. Yazdığım internet adreslerine klavyemin "Ctrl" tuşuna basılı tutup mouse (fare) ile tıklarsam tek tek internet adreslerini tarayıcımla açabileceğim bu özelliği de hemen Internet Explorer ile test ettim. Bu sefer herhangi bir engele takılmadan yazdığım internet sitelerine giriş yapabildim.

Aklıma birşey takıldı. Internet Explorer'da Pop-up blocker'a takılan URLOpener acaba Google Chrome'da nasıl çalışacaktı? Hemen Google Chrome ile URLOpener'ı test ettim ve URLOpener'ın Google Chrome ile kusursuz çalıştığını fark ettim.

URLOpener'a uyguladığım testlerden sonra bir değerlendirme yapmam gerekiyor. Internet Explorer kullananların URLOpener'ı kullanmaları zor olabilir. Kullanamazsınız demiyorum fakat amacınız birden fazla internet adresini aynı anda hızlıca açmak olduğu için kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü Internet Explorer'ın karşınıza çıkaracağı Pop-up blocker engeli yüzünden internet adreslerini aynı anda hızlıca açabilmeniz zor gibi gözüküyor. Bu noktada bence URLOpener'ı kuran kişilerin de bu durumla ilgili bir çözüm bulmaları gerekiyor. Çünkü günümüzde Internet Explorer kullanıcılarının sayısı oldukça fazla. Örneğin ben sadece Internet Explorer kullanan bir kişi olsaydım bir daha URLOpener'a ne zaman girerdim bilmiyorum.

Yine de URLOpener'ı siz de kendi kullandığınız tarayıcınızla test edin. Ben sizin için Google Chrome ile test ettim. Google Chrome tarayıcınızla URLOpener'ı rahatlıkla kullanabilirsiniz ve hiçbir engele takılmadan birden fazla internet adresini aynı anda hızlıca açmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

15 Ocak 2010 Cuma

First-Person Tetris oyunu başınızı döndürecek!

0 yorum
Acaba Tetris oynamayı sevmeyen var mıdır? Açıkçası Tetris'in Türkiye'de de yayıldığı zamanlarda bu oyunu bir türlü oynamayı bırakamazdım. Eminim ki birçok kişi de benim gibi Tetris oynamayı bir türlü bırakamamıştır. Ama bugün sizlerle paylaşacağım First-Person Tetris oyununu ne yazık ki uzun süre oynayamayacaksınız.

First-Person Tetris oyununun yaratıcıları başınızı döndürecek bir Tetris yaratmışlar. Şimdi birçoğunuz Tetris oynarken başım niçin dönsün sorusunu soruyorsunuzdur. Ben bu sorunuzu cevaplamak yerine sizi hemen First-Person Tetris oynamaya davet ediyorum.

First-Person Tetris oyunu normal Tetris gibi başlıyor. Tüm taşları klavyenizin yön tuşları ile yönetiyorsunuz. Taşları çevirmek için klavyenizin "Space" tuşunu kullanıyorsunuz. Yazdıklarım size normal Tetris oyununu hatırlatıyordur fakat First-Person Tetris oyununu oynadığınızda bu oyunun normal Tetris oyunundan ne kadar farklı olduğunu anlayacaksınız.

14 Ocak 2010 Perşembe

İnsan arama motoru: WebMii

0 yorum
Google'da arkadaşınızın veya herhangi bir kişinin ismini aradınız mı? Eminim ki birçok kişi arkadaşının veya herhangi bir kişinin ismini Google'da ve diğer birçok arama motorunda aramıştır. Artık size tavsiyem herhangi bir kişinin ismini aramak istediğinizde WebMii'ye de girin.

WebMii insanların internet'te bulunan bilgilerine ulaşabileceğiniz bir insan arama motoru. WebMii aradığınız kişiyle ilgili bilgileri sosyal ağlardan, web sitelerinden, ve internet'te bulunan belgelerden toplayarak size sunuyor.

13 Ocak 2010 Çarşamba

Artık Facebook yorumlarına email'ınızla cevap verebileceksiniz

0 yorum
Dün Facebook sosyal ağ kullanıcılarını biraz daha tembelliğe alıştıracak yeni bir özelliğini duyurdu. Facebook'a eklenen bu yeni özellik sayesinde artık Facebook yorumlarına email'ınızdan cevap verebileceksiniz.

Facebook'ta bir kişi sizin duvarınıza herhangi bir yazı yazmışsa veya herhangi bir yorum yapmışsa ve sizin Facebook hesabınız tüm bu yazıları ve yorumları email'ınıza göndermek için ayarlandıysa artık kolay bir şekilde gelen email'a cevap vererek sizde kendi yorumunuzu yapabileceksiniz.

Yani bu tarihten itibaren Facebook'taki duvarınıza yazılan bir yazıya veya yapılan bir yoruma cevap vermek için Facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekmiyor. Sadece size bildirilen email'a cevap vermeniz yeterli olacak.

Bence Facebook'un bu yeni özelliği kullanıcıları gerçekten rahatlatacaktır. Ama en önemlisi bu tür bir özellik gerekliydi. Bildiğiniz gibi birçok firma ve okul Facebook'un kullanımını engelliyor. Artık firmalardan veya okullardan Facebook hesabınıza girmeden kendi email'ınızdan Facebook duvarınıza yazılan yazılara veya yapılan yorumlara kolaylıkla cevap verebileceksiniz.

12 Ocak 2010 Salı

SpeedCine sayesinde filmleri internet'ten legal olarak izleyin

0 yorum
İnternet üzerinden komedi filmleri, macera filmleri, korku filmleri ve daha birçok türdeki filmleri legal olarak izlemek istiyorsanız mutlaka SpeedCine'yi ziyaret etmelisiniz.

SpeedCine.com kullanıcıların internet üzerinden legal olarak izleyebilecekleri bedava filmleri kolaylıkla bulabilecekleri bir internet sitesi. Ayrıca kullanıcılar SpeedCine.com sayesinde internet üzerinden izlemek istedikleri filmleri nereden kiralayabileceklerini veya satın alabileceklerini de kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

SpeedCine Netflix, iTunes, The Auteurs, Crackle ve daha birçok servisi takip ediyor. Bundan dolayı da kullanıcılara hızlı ve kolay hizmet verebiliyor.

Bana göre SpeedCine film izlemeyi seven kişiler için güzel düşünülmüş bir web hizmeti. İzlemek istediğiniz filme hızlıca ulaşmakta çok keyifli. Ayrıca filmleri legal olarak izleyebileceğiniz yerlere yönlendirmesi de SpeedCine'nin yaptığı işi gerçektende ciddiye aldığını gösteriyor.

11 Ocak 2010 Pazartesi

inteko'yu takip edenlerden özür diliyorum!

0 yorum
inteko'yu takip edenler hergün en az 1 yazı yazdığımı biliyorlardır. Ama dün yani 10.Ocak.2010 tarihinde yazı yazmadığımı fark etmişlerdir. Aslında yazıyı yazamadığımı demek daha doğru olur.

Yazımı niçin yazamadım? Bu sorunun cevabı ne yazık ki internet bağlantımın arızalanmasıdır. Kablo Net veya bir diğer adıyla Uydu Net dün yani 10.Ocak.2010 tarihinde uzun bir süre tüm Ankara genelinde arızalıydı. Arıza sebebini öğrenmek için saatlerce KabloNet'in veya bir diğer adıyla UyduNet'in Ankara çağrı merkezini (müşteri hizmetleri) telefonla aradım. Ama ne yazık ki bir türlü ulaşamadım. Acaba birileri arızayla ilgili bilgi vermekten çekindiği için KabloNet veya bir diğer adıyla UyduNet Ankara müşteri hizmetlerinin (çağrı merkezi) hattını mı kesmişti? Bu sorunun cevabını verebilmek zor fakat tahmin edebilmek çok zor değil.

İnternet kullanmak için dünya'nın en yüksek ücretinin verildiği ülkelerden birisi de Türkiye. Yani internet kullanıcıları olarak interneti kullanmak için gerçekten de yüksek ücretler ödüyoruz. Buna rağmen niçin müşteriye önem verilmiyor? Niçin sıklıkla internet bağlantılarımız arızalanıyor? Ya da arızalanıp çalışmayan internet bağlantımız niçin kısa sürede çalışır hale getirilemiyor? Bu soruların cevaplarını da sizlere bırakıyorum.

Dün yani 10.Ocak.2010 tarihinde Ankara genelinde yaşanan Kablo-Net veya bir diğer adıyla Uydu-Net arızasından dolayı sizlerle yeni yazımı paylaşamadım. Bundan dolayı hepinizden özür diliyorum. Ama size söz veriyorum. Bir daha bu tür bir internet problemi yaşarsam mutlaka tekrar sizlere açıklama yapacağım.

9 Ocak 2010 Cumartesi

NoTakeOut'ta uzmanca hazırlanmış yemek tarifleri öğrenin

0 yorum
Yemek yapmayı seviyorsanız ve ingilizce biliyorsanız mutlaka NoTakeOut'u ziyaret etmelisiniz.

NoTakeOut çeşitli yemek tariflerinin uzmanca verildiği bir internet sitesi. Resimli yemek tariflerinin bulunduğu NoTakeOut'ta 1 saatten daha kısa sürede hazırlayabileceğiniz yemekler bulunuyor.

Ayrıca NoTakeOut'ta günlük menü tavsiyeleri de veriliyor. Menüde bulunan yemeklerin malzeme listesi, yemeği yaparken kullanacağınız araçların listesi ve yemekle ilgili tavsiyeler NoTakeOut'ta uzmanca verilen bilgiler arasında yer alıyor.

8 Ocak 2010 Cuma

Shopping Cart Hero 2 oyunuyla alışveriş arabası kahramanı olun

0 yorum
Gerçek hayatta bir alışveriş arabasını herhangi bir tepeden aşağıya doğru sürüp içine atladıktan sonra hızlı bir biçimde en yükseğe ve en uzak mesafeye ulaşmak için çabalamak çok akıllıca bir hareket olmaz. Ama sanal dünyada zevkli zaman geçirmek için akıllıca bir hareket olabilir.

Bugün sizlerle paylaşacağım Shopping Cart Hero 2 oyununu oynayarak bir alışveriş arabasıyla en yüksek ve en uzak mesafeye ulaşabilmenin keyfini yaşayacaksınız. En yüksek ve en uzak mesafeye ulaştıkça para kazanacaksınız. Kazandığınız parayla hem alışveriş arabanızı güçlendireceksiniz hem de alışveriş arabasının üzerinde yapabileceğiniz çeşitli çılgın hareketler öğreneceksiniz.

Ben daha fazla yazımı uzatmadan sizleri Shopping Cart Hero 2 oyununu oynamaya davet ediyorum. Sizde bir alışveriş arabası kahramanı olmak istiyorsanız mutlaka Shopping Cart Hero 2 oyununu oynamalısınız.

7 Ocak 2010 Perşembe

Synchtube sayesinde YouTube videolarını arkadaşlarınızla izleyin

0 yorum
YouTube'daki herhangi bir videoyu arkadaşınızla birlikte gerçek zamanlı izlemek istiyorsanız Synchtube adlı internet sitesine mutlaka uğramalısınız.

Synchtube adlı bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra YouTube'da bulunan videonun URL'sini yazın ve bir video odası yaratın. Daha sonra arkadaşlarınız bu odaya girerek videoyu sizinle birlikte gerçek zamanlı izleyebilirler. Ayrıca video odasında sohbet (chat) alanı da bulunuyor. Bu alandan da arkadaşlarınızla sohbet (chat) edebilirsiniz.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Convert Hub ile resimlerinizi veya fotoğraflarınızı farklı formatlara dönüştürün

0 yorum
Resimleri veya fotoğrafları farklı formatlara dönüştürmek istiyorsanız Convert Hub'a uğramalısınız. Herhangi bir resimi veya fotoğrafı bilgisayarınızdan seçtikten sonra "Convert to:" alanında bulunan formatlardan istediğinizi seçerek dönüştürme işlemine başlayabilirsiniz.

Convert Hub resimlerinizi veya fotoğraflarınızı hızlı ve kolay bir biçimde farklı formatlara dönüştürebileceğiniz kullanışlı bir internet sitesi.

5 Ocak 2010 Salı

Apple App Store'dan 3 milyar uygulama indirilmiş

0 yorum
Apple'ın App Store'u büyük bir pazar. Bu büyük pazar için geliştiriciler 100.000'den fazla iPhone uygulaması geliştirdiler. Ayrıca kullanıcılar App Store'dan 3 milyar uygulama indirmişler.

App Store hızla genişleyen bir pazar. Tam 1 yıl önce kullanıcılar App Store'dan 500 milyon uygulama indirmişler. Sadece 18 aydan daha kısa bir süre içerisinde App Store'dan indirilen uygulama sayısı 3 milyara ulaşmış.

4 Ocak 2010 Pazartesi

Google logosu aracılığıyla Isaac Newton'un doğum gününü kutluyor!

0 yorum
Google önemli günleri ve olayları kutlamak için logosunu değiştirmeye devam ediyor. Google bu sefer hem logosunu değiştirmiş hem de hareketli bir animasyon eklemiş.

Google'a girenler bugün logodaki elma ağacını fark etmişlerdir. Google'a girdikten bir süre sonra ağaçtan düşen elmayı da eminim herkes görmüştür. Bu olay size neyi hatırlattı? Bana Isaac Newton'u hatırlattı. Bugün Google 4.Ocak.1643 tarihinde doğan Isaac Newton'un doğum gününü kutluyor.

3 Ocak 2010 Pazar

Every Day the Same Dream oyunuyla hergün aynı şeyleri yapın

0 yorum
Every Day the Same Dream oyunu hergün aynı şeyleri yapan kişilere özel bir oyun. Oyunda sabah erkenden kalkıyorsunuz. Öncelikle çalan alarmı kapatıyorsunuz. Daha sonra iş kıyafetinizi giyiyorsunuz ve çantanızı elinize alıyorsunuz. Diğer odaya geçerek çalışan televizyonu kapatıyorsunuz ve karınızla konuşuyorsunuz. Evinizden çıkıyorsunuz ve asansöre biniyorsunuz. Asansördeki yaşlı bayanla konuşuyorsunuz. Arabanıza biniyorsunuz ve işinize gidiyorsunuz.

Every Day the Same Dream oyununda sürekli aynı şeyleri yapıyorsunuz. Oyundaki karakteri "Sol" ve "Sağ" yön tuşlarıyla yönetiyorsunuz. Yapmanız gerekenleri de "Space" tuşuna basarak yapıyorsunuz.

2 Ocak 2010 Cumartesi

CustomSoundsOfNature uygulamasıyla iPhone'dan doğa sesleri dinleyin

0 yorum
iPhone'unuz ile sizi rahatlatacak çeşitli doğa sesleri dinlemek istiyorsanız CustomSoundsOfNature uygulamasını iPhone'unuza eklemelisiniz. Bu bedava iPhone uygulaması sayesinde okyanus sesi, martı sesi ve sizi rahatlatacak daha birçok doğa sesini dinleyebilirsiniz.

CustomSoundsOfNature uygulamasıyla doğa seslerini alarm olarak da kullanabilirsiniz. Sizinde iPhone'unuz varsa çeşitli doğa seslerini dinleyebileceğiniz CustomSoundsOfNature isimli bu uygulamayı iPhone'unuza eklemenizi tavsiye ediyorum.

1 Ocak 2010 Cuma

Güle güle 2009! Hoşgeldin 2010!

0 yorum
Acısıyla, tatlısıyla 1 yılı daha geride bıraktık. Öncelikle herkesin yeni yılı kutlu olsun! 2010 yılının herkes için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum.

Bildiğiniz gibi 03.Ağustos.2009 tarihinden beri internet, teknoloji ve oyunlarla ilgili yazıları sizlerle inteko aracılığıyla paylaşıyorum. Bugün 01.Ocak.2010 yani yeni bir yılın ilk günü. Bugünden itibaren sizlerle internet, teknoloji ve oyun konularında daha fazla yazıyı inteko aracılığıyla paylaşmaya çalışacağım. Umuyorum sizler de internet, teknoloji ve oyunlarla ilgili yazılarımı beğenerek okumaya devam edersiniz.

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com