30 Kasım 2009 Pazartesi

Kindle cihazı Kasım ayında satış rekoru kırdı!

0 yorum
Kasım ayının sonuna geldiğimiz bugün Amazon tarafından Kindle cihazıyla ilgili yapılan duyuruyu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Amazon yaptığı duyuruda Kasım ayının en çok Kindle cihazının satıldığı ay olduğunu açıkladı.

Kindle cihazının satışları çok iyi gidiyor. Birçok kişi Kindle cihazını satın almak istiyor. Kindle cihazı şu anda Amazon'da en çok satan ürünler arasında birinci sırada yer alıyor.

Amazon tarafından yapılan duyuruda birçok kişinin okumayı seven arkadaşlarına veya aile bireylerine Kindle cihazı hediye ettikleri de belirtiliyor.

29 Kasım 2009 Pazar

Yeni trojan (truva atı) World of Warcraft şifrelerini çalıyor!

0 yorum
Antivirüs firması Sophos bir açıklama yaparak World of Warcraft şifrelerini çalan yeni bir trojan (truva atı) hakkında özellikle World of Warcraft oynayan internet kullanıcılarını uyardı.

Sophos'un yaptığı açıklamaya göre trojan (truva atı) email aracılığı ile bulaşıyormuş. Trojan (truva atı) içeren email "Do you like to find a girlfriend like me?" başlığıyla geliyormuş ve "my photos.rar" eklentisi içeriyormuş. Email'ın içerdiği "my photos.rar" eklentisinin içerisinde "Troj/Agent-LVF" isimli trojan (truva atı) bulunuyormuş. "Troj/Agent-LVF" isimli trojan (truva atı) da popüler MMORPG oyunu World of Warcraft oynayan kişinin şifresini çalıyormuş.

Eğer sizde yazımda bahsettiğim gibi bir email alırsanız o email'ı hemen silin. Bilgisayarınıza bu trojan'ın (truva atı) bulaştığını düşünüyorsanız Sophos'u ziyaret ederek "Troj/Agent-LVF" hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

28 Kasım 2009 Cumartesi

AnimeCrazy'de yüzlerce yüksek kaliteye sahip Anime izleyin

0 yorum
Anime izlemeyi seven bir kişi olarak internet'ten de Anime izleyebileceğim kaliteli web siteleri arıyorum. Ama çoğu kişinin bildiği gibi telif hakları ve dil sorunları yüzünden Anime izleyebilecek kaliteli web siteleri bulmak zor.

Bugün özellikle benim gibi internet'ten de Anime izlemek isteyen kişilerin beğeneceği AnimeCrazy'i sizlerle paylaşmaya karar verdim. AnimeCrazy yüzlerce Anime'den oluşan bir web sitesi. AnimeCrazy'de bulunan Anime'leri bedava izleyebilirsiniz. Ayrıca Anime'leri izlemek için AnimeCrazy'e üye olmanız da gerekmiyor.

27 Kasım 2009 Cuma

Russia.com domain adı (alan adı) 1.5 milyon dolara satıldı!

0 yorum
Russia.com domain adı (alan adı) kimliği açıklanmayan biri tarafından 1.5 milyon dolara Sedo'dan satın alındı.

NewMedia Holdings'e ait olan ve Paley Media tarafından özellikle Rusya'yı ziyaret edecek kişilere Rusya hakkında bilgiler veren Russia.com domain adının (alan adının) satıldığını Quintura blog'dan Yakov Sadchikov bildirdi.

Russia.com domain adının (alan adının) satılma nedenini bilmiyorum fakat Russia.com'un aylık 9000 ziyaretçisi olduğu söyleniyor. Aylık ziyaretçi sayısı bu kadar az olan Russia.com'a adil bir ödeme yapıldığı da açıkça anlaşılıyor.

26 Kasım 2009 Perşembe

TwitOnMSN ile Twitter'ı MSN'inizden kullanın

0 yorum
TwitOnMSN Twitter'ı kendi MSN'inizden kullanabileceğiniz bir servis. TwitOnMSN sayesinde Twitter'ı kendi MSN'inizden takip edebilirsiniz ve güncelleyebilirsiniz.

Twitter'ı MSN'inizden kullanmak istiyorsanız TwitOnMSN'e ait robotun "TwitOnMSN@Live.com" adresli MSN hesabını kendi MSN'inizin kişi listesine ekleyin. Daha sonra robotun verdiği bilgileri takip edin ve sizden istediklerini uygulayın. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra Twitter'ı kendi MSN'inizden kullanabileceksiniz.

25 Kasım 2009 Çarşamba

Myoats ile etkileyici tasarımlar yaratın

0 yorum
Myoats etkileyici tasarımlar yaratmak isteyen insanların kullanabileceği bir çizim aracı. Myoats ile yarattığınız tasarımları diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz, diğer kullanıcıların değerlendirmesine sunabilirsiniz ve wallpaper (duvar kağıdı) olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Myoats kaliteli tasarımlar yaratabilmeniz için gelişmiş düzenleme araçlarına sahip. Flash tabanlı çalışma alanında tasarımlarınızı yaratmak için gerekli tüm özellikler bulunuyor. Myoats'ın gelişmiş düzenleme araçlarını ve özelliklerini kullanarak gerçekten de etkileyici tasarımlar yaratabilirsiniz. Myoats'ın gelişmiş düzenleme araçlarını ve özelliklerini kullanarak yarattığınız tasarım fazla sayıda insan tarafından beğenilirse ana sayfada sergileniyor.

Monkey Kick Off oyununu oynayarak bir maymuna yardım edin

0 yorum
Monkey Kick Off oyununda bir maymunun kocaman hindistan cevizini maymun köyüne ulaştırması gerekiyor. Kocaman hindistan cevizini maymun köyüne ulaştırmak için de sizin yardımınıza ihtiyacı var.

Monkey Kick Off oyunu başladığında bir maymunun kocaman hindistan cevizini top gibi sektirdiğini göreceksiniz. Sizin yapmanız gereken maymunun kendi sektirdiği kocaman hindistan cevizini mouse'un (fare) sol tuşuna basarak maymuna tekmeletmek. Böylece maymun kocaman hindistan cevizine aynen bir topa vuruyormuş gibi vuracak. Eğer kocaman hindistan cevizini 4000 maymun metresi uzaklıktaki maymun köyüne ulaştırabilirseniz maymuna yardım etmiş olacaksınız.

24 Kasım 2009 Salı

Çin'de erişimin engellendiği web sitelerini biliyor musunuz?

0 yorum
Bugün bir anda Çin'de hangi popüler web sitelerine erişimin engellendiğini merak ettim ve erişimin engellendiği web sitelerini öğrendim. Erişimin engellendiği web sitelerini öğrenince içim daraldı ve Çin'de erişimin engellendiği web sitelerini sizinle paylaşmaya karar verdim.

Sanıyorum sizinle Çin'de erişimin engelli olduğu web sitelerini paylaşmamın en kolay yolu sizi WhatBlocked'a yönlendirmek. WhatBlocked popüler web sitelerini farklı kategorilere yerleştirmiş ve bu web sitelerinin Çin'deki durumunu da 3 farklı renkle göstermiş.

Çin'de kırmızı renkli web sitelerine erişim tamamen engellenmiş. Sarı renkli web sitelerine de Çin'de erişim kısmen engellenmiş. Yeşil renkli web sitelerine Çin'de herhangi bir erişim engeli bulunmuyor.

Spotify müzik servisi artık Nokia telefonlarla da kullanılacak

0 yorum
Henüz Türkiye'de kullanılamayan Avrupa'nın müzik servisi Spotify'ın kullanıcılarını kıskanmamak elde değil. Kıskanmamak elde değil diyorum çünkü Spotify tek kelimeyle harika bir müzik servisi.

Bu harika müzik servisi artık Nokia'nın Symbian telefonlarıyla da kullanılabilecek. Spotify'ın kullanılabildiği ülkelerde Nokia telefon kullanıcılarının sayısı oldukça fazla. Bundan dolayı Spotify'ı kullanıcılar Nokia'nın Symbian telefonlarıyla da kullanabilecekler.

Kullanıcılar Avrupa'nın müzik servisi Spotify'ı iPhone ve Android'le de kullanabiliyorlar.

23 Kasım 2009 Pazartesi

StereoMood duygu durumunuza ve aktivitenize göre müzik çalıyor

0 yorum
Müzik wikipedia'da da anlatıldığı gibi sesin biçim ve devinim kazanmış halidir. Biçim ve devinim kazanan bir sesin müzik olarak kabul edilmesi için dinleyen kişide duygulara yönelik etkileşim yapması beklenir.

İyi müzik her zaman duygularımızı canlandırır. Bazen de duygu durumumuz dinlemek istediğimiz müzikleri belirler. Hatta bazen yaptığımız aktiviteler de dinlediğimiz müzikleri belirler.

StereoMood duygu durumunuza ve yaptığınız aktiviteye göre size çeşitli müzikler dinleten bir servis. StereoMood'da çeşitli duygu durumları ve aktiviteler karışık bir şekilde listelenmiş. Yapmanız gereken duygu durumunuzu veya yaptığınız aktiviteyi StereoMood'un listesinden seçmek. Daha sonra StereoMood seçtiğiniz duyguya veya aktiviteye uyan bir müziği çalmaya başlayacak.

Duygu durumunuzu veya yaptığınız aktiviteyi StereoMood'da bulunan "Search" (Arama) alanından da seçebilirsiniz. Umuyorum StereoMood sizin de duygu durumunuza ve yaptığınız aktiviteye uyan müzikler çalabilir.

22 Kasım 2009 Pazar

Twitter kullanıcılarını artık "What's happening?" (Ne/Neler Oluyor?) sorusuyla karşılıyor

0 yorum
Twitter birkaç gün önce bir karar alarak kullanıcılarını karşıladığı "What are you doing?" yani Türkçe karşılığı "Ne yapıyorsun?" sorusunu "What's happening?" yani Türkçe karşılığı "Ne oluyor?" veya "Neler oluyor?" olarak değiştirdi.

Twitter'ın kullanıcıların hizmetine açılmasının temel nedeni kullanıcıların ne yaptıklarıyla ilgili bilgi vermeleri ya da bir diğer anlatımla kişisel durumlarını güncellemeleriydi. Ama Twitter'da bu durum artık değişti. Kullanıcılar şu sıralar Twitter'da her türlü konuyla, insanla, olayla ilgili paylaşım yapıyorlar ve birçok konuda, insanların etrafında ve olaylarda ne olduğunu keşfediyorlar.

Twitter'ın blogunda da yazıldığı gibi "What are you doing?" yani Türkçe karşılığı "Ne yapıyorsun?" sorusu artık sorulması gereken doğru soru değil. Bundan sonra Twitter kullanıcılarına "What's happening?" yani Türkçe karşılığı "Ne oluyor?" veya "Neler oluyor?" sorusunu soracak.

Twitter'ın aldığı bu kararda kullanıcıların artık sadece gerçek zamanlı güncellemeler yapmamalarının ve okudukları, izledikleri, gördükleri birçok şey hakkında farklı zamanlarda yorum yapmalarının etkisi olmuş.

EmailMeForm ile web siteniz için bedava iletişim formu oluşturun

0 yorum
EmailMeForm kendi web siteniz için iletişim formu oluşturabileceğiniz bir internet sitesi. EmailMeForm ile programlama bilgisine sahip olmadan kolaylıkla web siteniz için iletişim formları oluşturabilirsiniz.

Öncelikle EmailMeForm'a üye olun. Daha sonra birkaç dakikanızı ayırarak iletişim formunuzu hazırlayın. Son olarak EmailMeForm'un size vereceği kodu kopyalayın ve kendi web sitenizin iletişim sayfasına yapıştırın.

21 Kasım 2009 Cumartesi

Twitter'a Fransızca dil seçeneği eklendi

0 yorum
Twitter kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Twitter'da artan kullanıcı sayısını göz önüne alarak farklı dil seçenekleri ekliyor. Bu ay Twitter'a İspanyolca dil seçeneği eklenmişti. 2 gün önce de Twitter'a Fransızca dil seçeneği eklendi.

Twitter blogu aracılığıyla Fransızca bir açıklama yaparak kullanıcılarına Fransızca dil seçeneğini duyurdu. Kullanıcılar Twitter'daki hesaplarına giriş yaptıktan sonra "Settings" bölümünden dil ayarı yapabilirler.

20 Kasım 2009 Cuma

Microsoft Windows 7 peynir ekmek gibi satılıyor!

0 yorum
Microsoft Windows 7 elde ettiği satış rakamlarıyla Microsoft'un işletim sistemleri arasında tarihe geçecek gibi gözüküyor. Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın söylediğine göre Windows 7 şimdiden diğer işletim sistemlerinden 2 kat daha fazla satış elde etmiş.

Microsoft bu sefer Windows 7 işletim sistemiyle Vista'nın kullanıcılar üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri ortadan kaldıracağa benziyor. Microsoft Windows 7 hakkında yapılan yorumlar çok iyi ve kullanıcılar da Windows 7'i beğeniyorlar. Bu durum da Microsoft Windows 7 işletim sistemine duyulan ilgiyi artırıyor.

Acaba Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın söylediği gibi Microsoft Windows 7 bugüne kadar geliştirilen PC işletim sistemlerinin en iyisi mi?

19 Kasım 2009 Perşembe

Dünya'nın en zor oyununun 2. sürümü ile zaman geçirin

0 yorum
Bugüne kadar sizlerle paylaştığım oyunları başarılı bir şekilde oynadığınızı ve hatta belki de hepsini tamamladığınızı tahmin ediyorum. Ama ne yazık ki sizlerle bugün paylaşacağım Dünya'nın en zor oyununun 2. sürümünü rahat bir biçimde oynayamayacaksınız.

Dünya'nın en zor oyununun 2. sürümünde (The World's Hardest Game 2.0) küçük ve kırmızı renkli bir kareyi yönetiyorsunuz. Amacınız hareket eden mavi renkli toplara değmeden oyun alanındaki sarı paraları ve anahtarları toplayarak yeşil alana ulaşmak. Sarı paraları ve anahtarları toplayıp yeşil alana ulaştığınızda yeni bir bölüme geçiyorsunuz.

Size anlattıklarımı kolaylıkla uygulayabileceğinizi düşünebilirsiniz fakat Dünya'nın en zor oyununun 2. sürümünü oynamaya başladığınız an ne kadar zorlanacağınızı anlayacaksınız.

Web siteniz mobil dostu mu?

0 yorum
Profesyonel web site geliştiricileri günümüzde geliştirdikleri web sitelerin mobil cihazlarda düzgün bir biçimde çalışmasına da önem vermeliler. Bazı web site geliştiriciler çoktandır web sitelerini mobil dostu olacak biçimde geliştiriyorlar fakat çoğu web site geliştirici de ne yazık ki web sitelerini mobil cihazlarda çalışacak şekilde geliştirmiyorlar.

Sizde web site geliştiriyorsanız ve bugünden itibaren web sitelerinizin mobil cihazlarda düzgün çalışmasını istiyorsanız mobileOK checker ile geliştirdiğiniz tüm web sitelerinizi test edebilirsiniz. MobileOK Checker çeşitli kriterlere göre web sitenizi test ediyor ve size web sitenizin ne kadar mobil dostu olduğuyla ilgili bir rapor veriyor. Web sitenizin mobil dostu olup olmadığını merak ediyorsanız mobileOK Checker'ı ziyaret edebilirsiniz.

18 Kasım 2009 Çarşamba

Windows Mobile kullanıcıları için Opera Mobile 10 Beta çıktı!

0 yorum
Opera Mobile yıllardır Windows Mobile kullanıcılarının değişmez tarayıcısı olmuştur. Birçok cihazda bulunan Opera Mobile gösterdiği iyi performans ve çeşitli özellikleri ile ön plana çıkmayı başarmıştır.

Birçok özelliği ve gösterdiği iyi performans ile ön plana çıkmayı başaran Opera Mobile'ın yeni beta sürümü Windows Mobile için çıktı. Windows Mobile için yeni çıkan Opera Mobile 10 Beta sürümü masaüstü tarayıcı keyfini mobil ortamda da yaşamanızı sağlayacak.

PDF dosyalarını açabileceğiniz alternatif bir program: Sumatra PDF

0 yorum
PDF dosyalarını açabileceğiniz açık kaynaklı alternatif bir program arıyorsanız Sumatra PDF'ye bir göz atabilirsiniz. Sabit diskinizde 1.2Mb yer kaplayan Sumatra PDF bilgisayarınızda az bellek kullanıyor.

Herhangi bir Flash belleğe yükleyerek yanınızda da kolaylıkla taşıyabileceğiniz bu alternatif programı kullanarak PDF dosyalarını açmak istiyorsanız buradan programa ait dosyaları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

17 Kasım 2009 Salı

DiscoveryNews ile bilim ve teknolojiyi takip edin

0 yorum
Bilim ve teknolojiyle ilgili haberlere ve konulara her zaman ilgi duyuyorum. Çünkü bilimin ve teknolojinin olmadığı bir hayat düşünemiyorum. Bilim ve teknolojiyle ilgili birçok kaynağı da internet'ten sıklıkla takip ediyorum. İnternet'te sıklıkla takip ettiğim bilim ve teknoloji kaynaklarından birisi de DiscoveryNews.

Discovery Communications'a ait olan DiscoveryNews'te dünya, uzay, teknoloji, hayvanlar, dinozorlar, arkeoloji, insanlar ve tarih ile ilgili haberler veriliyor. DiscoveryNews'te bulunan haberler arasında arama yapabilirsiniz, istediğiniz bir kategoriyi seçerek makaleler okuyabilirsiniz, kendi yorumlarınızı yazabilirsiniz ve ilgi duyduğunuz herhangi bir konuya abone olabilirsiniz.

DiscoveryNews özellikle bilim ve teknolojiye meraklı kişileri etkileyebilecek bir internet sitesi. Discovery Communications'a ait olan DiscoveryNews'i iPhone ve iPod touch'la da takip edebilirsiniz.

NASA, uzay mekiği Atlantis'i fırlattı!

0 yorum
NASA dün uzay mekiği Atlantis'i 6 astronot ile birlikte Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlattı. Uzay mekiği Atlantis'te Uluslararası Uzay İstasyonu (International Space Station) için yedek parçalar, teçhizat ve erzaklar bulunuyor.

Uzay mekiği Atlantis'in Çarşamba günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (International Space Station) ulaşacağı söyleniyor. Eğer herşey planlandığı gibi giderse 6 astronot yanlarına Ağustos ayının sonundan itibaren Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (International Space Station) yaşayan bir diğer astronot Nicole Stott'ı da alarak Şükran Günü'nden sonraki gün dünya'ya geri dönecek.

16 Kasım 2009 Pazartesi

ccMixter'dan bedava remix'ler ve bedava sample'lar indirin

0 yorum
Yaklaşık 1 ay önce bedava ses efektleri, bedava müzikler, bedava loop'lar ve bedava midi'lerden oluşan Partners In Rhyme adlı internet sitesini sizlerle paylaşmıştım.

Bugün yine bedava remixler ve bedava sample'lar bulabileceğiniz ccMixter'ı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Creative Commons lisansına sahip remix'leri ve sample'ları çeşitli çalışmalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

15 Kasım 2009 Pazar

Kısaltılmış URL'lerin arkasındaki gerçek URL'leri açığa çıkarın

0 yorum
Gün geçtikçe kısaltılmış URL'lerle paylaşım yapanların sayısı artıyor. Birçok kişi uzun URL'leri TinyURL, Bit.ly ve J.mp gibi URL kısaltma servislerinde kısaltıyor. Kullanıcılar başta Twitter olmak üzere birçok sosyal medya sitesinde kısaltılmış URL'leri paylaşıyorlar. Çoğu kişi kısaltılmış URL'leri iyi niyetli paylaşımlar yapmak için kullanıyor fakat ne yazık ki bazı kişiler de kötü niyetli paylaşımlar yapmak için kısaltılmış URL'leri kullanıyorlar. Çünkü kısaltılmış URL'ler gerçek URL'leri saklıyor. Birçok kullanıcı da çoğu zaman kısaltılmış URL'leri bilinçsizce ziyaret ediyor. Bilinçsizce yapılan ziyaretler sonrasında da bazen kullanıcıların bilgisayarlarına kötü niyetli yazılımlar girebiliyor.

Bugün sizlerle paylaşacağım Untiny, Unhid, Real-URL ve PrevURL siteleri sayesinde artık kısaltılmış URL'lerin arkasındaki gerçek URL'leri öğrenebileceksiniz. Böylece ziyaret edeceğiniz internet adresinin gerçek URL'sini görebileceksiniz ve en önemlisi nereyi ziyaret edeceğinizi bileceksiniz.

İnternet'te çoğu kişi kısaltılmış URL'lere güvenemediklerinden dolayı kısaltılmış URL'leri çekinerek ziyaret ediyorlar ya da hiç ziyaret etmiyorlar. Bende bu durumu düşünerek sizlerle Untiny, Unhid, Real-URL ve PrevURL sitelerini paylaşmaya karar verdim. Büyük ihtimalle aranızda bu internet sitelerini bilenler vardır fakat mutlaka bilmeyenler de vardır. Umuyorum sizlerle paylaştığım bu internet siteleri sayesinde kısaltılmış URL'leri daha rahat ziyaret edersiniz.

Ninja Glove oyunuyla hızlı parmaklara sahip olduğunuzu kanıtlayın

0 yorum
Parmaklarınızın ne kadar hızlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız Ninja Glove oyunuyla parmaklarınızın hızını test edebilirsiniz.

Ninja Glove'u iyi oynamak için bilgisayarınızın mouse'unu (fare) hızlı hareket ettirmeniz gerekiyor. Ninja Glove'da sizden her bölümde farklı görevleri belirli bir süre içerisinde tamamlamanız isteniyor. Eğer verilen süre içerisinde görevi tamamlayabilirseniz bir diğer bölüme geçiyorsunuz.

Ninja Glove oyununda sizi gerçekten de zorlu görevler bekliyor. Parmaklarınız yeterince hızlıysa ve bilgisayarınızın mouse'unu (fare) hızlı bir biçimde kullanabiliyorsanız Ninja Glove oyunundaki bölümleri başarıyla geçebilirsiniz.

14 Kasım 2009 Cumartesi

WhatTheMovie ile film bilginizi test edin

0 yorum
Film izlemeyi çok seviyorum. Eminim aranızda benim gibi film izlemeyi sevenler çoğunluktadır. Bugün internet'te gezerken film bilgimizi ölçebileceğimiz bir internet sitesine rastladım. WhatTheMovie isimli bu internet sitesinde çeşitli filmlerin bazı sahnelerinden çekilmiş fotoğraflar rastgele karşınıza çıkıyor ve fotoğrafların hangi filmlere ait oldukları size soruluyor. Böylece siz de film bilginizi test edebiliyorsunuz.

WhatTheMovie'yi ziyaret ettiğiniz anda rastgele bir filmin herhangi bir sahnesinden çekilmiş bir fotoğraf karşınıza çıkıyor ve sizden bu fotoğrafın hangi filme ait olduğunu tahmin etmeniz isteniyor. Böylece film bilginizi ölçebileceğiniz teste başlamış oluyorsunuz.

Çok fazla film izlediğim için bu internet sitesini çok beğendim ve sizlerle paylaşmaya karar verdim. Artık sizde WhatTheMovie.com ile film bilginizi test edebilirsiniz.

Google logosu aracılığıyla NASA'nın Ay'daki su keşfini kutladı

0 yorum
Google sıklıkla önemli olayları kutlamak için logosunu değiştiriyor. Dünden beri Google'a girenler Google logosunun değiştiğini fark etmişlerdir. Google bu sefer logosuna "Ay"ı eklemiş.

NASA dün yaptığı açıklama ile Ay yüzeyinde su keşfettiklerini duyurdu. Google'da bu önemli gelişmeyi kutlamayı ihmal etmedi ve logosu aracılığıyla NASA'nın Ay yüzeyindeki su keşfini kutladı.

13 Kasım 2009 Cuma

Google Gizmo5'i satın alıyor

0 yorum
Çeşitli kaynaklardan verilen bilgilere göre Google Gizmo5'i satın alıyor. Gizmo5 PC'den telefona ucuza arama yapmanızı ve bilgisayardan bilgisayara da bedava arama yapmanızı sağlıyor. Google'ın söylediğine göre Gizmo5 mühendisleri Google Voice ekibine katılacaklarmış.

Gizmo5 şimdilik yeni kullanıcıları kabul etmiyor fakat eski kullanıcılar Gizmo5'i kullanmaya devam edebilecekler.

12 Kasım 2009 Perşembe

iPhone'a uygulama geliştirenler uygulamalarının onay durumunu takip edebilecekler

0 yorum
Apple sadece 1 yıl önce iPhone App Store'u geliştiricilerin iPhone'a dinamik uygulamalar yaratmaları için açtı. Bugüne kadar geliştiriciler tarafından yaratılan iPhone uygulamalarının sayısı 100.000'i geçti fakat Apple ile iPhone için uygulama geliştirenlerin ilişkisi bir türlü iyi gitmedi. Çünkü Apple birçok uygulamayı onaylamadı, geliştirilecek uygulamalar için çok sıkı kurallar koydu ve birçok uygulamayı da yasakladı.

Anlaşılan Apple artık iPhone uygulamaları geliştiren kişilerle ilişkisini iyileştirmeye karar vermiş. Birkaç gün önce Apple iPhone Dev Center sitesine bir özellik ekledi. Bu yeni özellik sayesinde iPhone için uygulama geliştirenler uygulamalarının onay durumunu takip edebilecekler. Geliştiriciler iPhone Dev Center'a giriş yaptıktan sonra geliştirdikleri iPhone uygulamasının onaylanma işleminin hangi basamağında olduğunu öğrenebilecekler.

11 Kasım 2009 Çarşamba

Google GMail ve Picasa Web Albums kullanıcıları için ekstra alan fiyatlarını düşürdü

0 yorum
GMail ve Picasa Web Albums kullanıcılarının Google'a belirli bir ücret ödeyerek ekstra alan satın alabildiklerini birçoğunuz biliyorsunuzdur. Anlaşılan Google ekstra alan satın almak isteyen GMail ve Picasa Web Albums kullanıcılarını düşünmüş ve ekstra alan fiyatlarını düşürmüş.

Eğer emaillarınız, eklentileriniz ve paylaştığınız fotoğraflarınız için ekstra alana ihtiyacınız varsa 20 gigabyte'lık bir alana yıllık sadece 5 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz. Hatta 20 gb'lık bir alan size yetmiyorsa 1 terabyte'lık bir alana da yıllık 256 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Bu ekstra alanları şimdilik sadece GMail ve Picasa Web Albums için kullanabilirsiniz.

10 Kasım 2009 Salı

Google ABD'de yaşayanların domuz gribi aşısı bulmalarını kolaylaştırıyor

0 yorum
Anlaşılan Google ABD'de yaşayanlara domuz gribi konusunda da yardımcı olmaya karar vermiş. Google tarafından geliştirilen yeni araç sayesinde artık ABD'de yaşayanlar domuz gribi aşısı olabilecekleri kendilerine en yakın yerleri öğrenebilecekler.

ABD'de yaşayanların domuz gribi aşısı olabilecekleri en yakın yerleri kolaylıkla öğrenebildikleri bu servis Google Maps alt yapısını kullanıyor.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Bugün Mozilla Firefox'un doğum günü! Mutlu yıllar Firefox!

0 yorum
Mozilla bundan tam 5 yıl önce yani 9 Kasım 2004 tarihinde Firefox 1.0 web tarayıcısını çıkarttı. Firefox şu anda web tarayıcıları pazarının 25%'ini elinde tutuyor.

Firefox şu anda en popüler web tarayıcısı konumunda olmasa bile birçok kişinin beğenerek kullandığı bir web tarayıcı. Bugünün tarihi 9 Kasım 2009 olduğuna göre birçok kişinin beğenerek kullandığı Firefox'un doğum gününü kutlamasam olmazdı.

Doğum günün kutlu olsun Firefox! Mutlu yıllar Firefox!

8 Kasım 2009 Pazar

Pandemic 2 oyununu oynayarak insanlığa hastalık bulaştırın

0 yorum
İnsanoğluna virüs, bakteri veya parazit bulaştırıp tüm insanlığı yok etmek istiyorsanız Pandemic 2 oyununu oynayabilirsiniz.

Pandemic 2 oyununu oynamaya başlarken öncelikle "New Game"i seçerek yeni oyuna başlamalısınız. Daha sonra size tavsiyem karşınıza çıkacak "Realistic" ve "Relaxed" oyun seçeneklerinden "Realistic"i seçmeniz. Oyununuzu "Realistic" olarak ayarladıktan sonra insanlığı virüsle mi, bakteriyle mi, yoksa parazitle mi öldüreceğinizi belirleyeceğiniz bir ekran karşınıza çıkıyor. Virüs, bakteri veya parazit'i seçtikten sonra hastalığınızın ismini vermeniz gerekiyor. Hastalığınızın ismini de verdikten sonra oyuna başlayabilirsiniz.

Oyuna başladıktan sonra oyun ekranının sol alt köşesinde "DISEASE" seçeneğine tıklayarak hastalığınızın insanoğlu üzerindeki etkisini artırmak için çeşitli özellikler satın alabilirsiniz. Hastalığınızı tehlikeli bir biçime sokmak için satın aldığınız özelliklere dikkat etmelisiniz. Oyunda siz hastalığınıza çeşitli özellikler eklerken insanoğlu da bu hastalığı ortadan kaldırmak için sürekli önlemler alıyor.

Pandemic 2 oyununu oynayarak sizde insanoğlunu yok etmek için bir hastalık yaratabilirsiniz. Belki de insanoğlu sizden daha akıllı hareket eder ve yarattığınız hastalığın tedavisini bularak yayılmasını engeller.

7 Kasım 2009 Cumartesi

Photoshop'ı artık Android'le de kullanabileceksiniz

0 yorum
Geçen ay sizlerle Adobe'un iPhone için çıkarttığı Photoshop uygulamasını paylaşmıştım. Adobe'un iPhone için çıkarttığı Photoshop uygulaması ile iPhone'dan fotoğrafları kolaylıkla düzenleyebiliyorsunuz.

Aldığım bir habere göre Photoshop'ı artık Android'le de kullanabileceksiniz. Photoshop uygulaması şu anda Android Market'te bulunuyor. Android kullanıcıları Photoshop uygulamasına Android Market'ten ulaşabilirler.

6 Kasım 2009 Cuma

PCnet bilgisayar ve internet dergisi inteko'yu tanıtmış

0 yorum
PCnet bildiğiniz gibi "Doğan Burda Dergi Yayıncılık" tarafından yayınlanan bilgisayar ve internet dergisidir. Bilgisayar ve internet dünyasını takip edebileceğiniz PCnet Türk yazarlar tarafından oluşturulan aylık bir dergidir.

Her ay PCnet dergisi okuyan kişiler bu dergide bulunan "Piri Reis'in Seyir Defteri" bölümünü bilirler. PCnet ekibi bu bölümde beğendiği blogları ve internet sitelerini tanıtır. PCnet ekibi bu ay yani 2009 yılı Kasım ayında inteko'yu "Piri Reis'in Seyir Defteri" bölümünde tanıtmış. Bundan dolayı benim de PCnet'e inteko aracılığı ile teşekkür etmem gerekiyor. Tüm PCnet ekibine inteko'yu "Piri Reis'in Seyir Defteri" bölümünde tanıttıkları için teşekkür ediyorum.

5 Kasım 2009 Perşembe

CreateAgif ile hareketli GIF dosyaları yaratın

0 yorum
CreateAgif hareketli GIF dosyaları yaratabileceğiniz bir internet sitesi. CreateAgif sayesinde bilgisayarınızdan resimler seçerek kolaylıkla hareketli GIF dosyaları oluşturabilirsiniz.

CreateAgif ile yaratmak istediğiniz hareketli GIF'in boyutunu ve hızını da ayarlayabilirsiniz. Hareketli GIF'inizi oluşturduktan sonra bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Apple 100.000'den fazla iPhone uygulaması bulunduğunu resmen açıkladı

0 yorum
Geçen hafta sizlerle 100.000'den fazla onaylanmış iPhone uygulaması bulunduğunu paylaşmıştım. Bu bilginin gayri resmi kaynaklardan verildiğini fakat yakında Apple'ın onaylanmış iPhone uygulamaları sayısıyla ilgili net bir açıklama yapacağını da belirtmiştim.

Apple bugün resmi bir açıklama yaparak App Store'da 100.000'den fazla iPhone uygulaması bulunduğunu duyurdu. App Store 2008 yılının Temmuz ayından itibaren hizmet verdiğine göre sadece 15 ay içerisinde iPhone uygulamalarının sayısı 100.000'e ulaşmış.

MSN.com'un tasarımı değişiyor!

0 yorum
Microsoft'un arama, haber ve diğer servislerinin bulunduğu MSN.com uzun zamandır tasarımını değiştirmiyordu. Bugün aldığım bir habere göre MSN.com tasarımını değiştiriyor.

MSN.com'un yeni tasarımında öncelikli olarak Bing arama alanı dikkatimi çekti. MSN.com'un yeni tasarımında dikkatimi çeken sadece Bing arama alanı değil. Yeni tasarımda Facebook ve Twitter kullanıcıları da düşünülmüş.

MSN.com'un yeni tasarımı bence ilgi çekici ve kullanışlı bir biçimde yapılmış. MSN.com'un yeni tasarımına buradan bakabilirsiniz.

3 Kasım 2009 Salı

Pizza Hut'ın iPhone uygulaması 1 milyon dolar satış elde etti

0 yorum
Her geçen gün daha fazla firma markasını güçlendirmek ve yeni müşteriler kazanmak için iPhone uygulamaları geliştiriyor. Hatta bazı firmalar geliştirdikleri iPhone uygulamaları sayesinde satışlarını artırıyorlar.

Geliştirdiği iPhone uygulaması sayesinde satışları artan firmalardan birisi de Pizza Hut. MobileMarketer tarafından yapılan açıklamaya göre Pizza Hut firmasının iPhone için geliştirdiği Pizza Hut uygulaması 1 milyon dolardan fazla satış elde etmiş.

2 Kasım 2009 Pazartesi

GoAnimate ile çizgi film karakterlerinden animasyonlar yaratın

0 yorum
Çizgi film karakterleri ile çeşitli animasyonlar yaratmak istiyorsanız GoAnimate'i mutlaka ziyaret etmelisiniz. GoAnimate kullanımı kolay bir internet sitesi. Sitede bulunan çeşitli karakterlerle kolaylıkla birçok animasyon yaratabilirsiniz. Hatta kendi karakterinizi bile yaratabilirsiniz ve bu karakterinizi animasyonlarınızda kullanabilirsiniz.

GoAnimate eminim ki birçok kişinin hoşuna gidecektir. Sizde GoAnimate sayesinde rahatlıkla animasyonlar yaratabilirsiniz. Ayrıca isterseniz diğer kullanıcılar tarafından yaratılmış animasyonları da izleyebilirsiniz.

1 Kasım 2009 Pazar

Vorbeo ile web siteniz için bedava anket oluşturun

0 yorum
İnternet'te kendi web siteniz için bedava anketler oluşturabileceğiniz çeşitli internet siteleri bulunuyor. Bugün sizlerle paylaşacağım Vorbeo diğer anket yaratma siteleriyle kıyaslandığında daha hızlı ve kullanımı daha kolay bir internet sitesi.

Vorbeo tamamen ücretsiz bir anket yaratma sitesi. Anket oluşturmak için "Enter Question Text" alanına anket sorunuzu yazın. Daha sonra "Enter Answers" alanına anketinizin cevaplarını yazın. Son olarak anketinizin tuşunu, arka plan rengini, genişliğini ve yüksekliğini ayarlayın. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra "Get the HTML code" alanındaki kodu alın. Artık web sitenizde kullanabileceğiniz bir anketiniz var. Oluşturduğunuz anketi web sitenizin herhangi bir yerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Eğlenceli bir bisiklet yarışı oyunu: Cyclomaniacs

0 yorum
Cyclomaniacs eğlenceli bir bisiklet yarışı oyunu. Oyundaki öncelikli amacınız yarışları kazanmak fakat oyunda farklı amaçlarınız da var. Mesela bisikletinizle çeşitli hareketler yaparak da yeni bölümler veya yönetebileceğiniz yeni karakterler açabilirsiniz.

Cyclomaniacs'ta yarışa öncelikle robot karakteriyle başlıyorsunuz çünkü oyuna başladığınız da karakterler arasında sadece robot karakteri açık. Yarışlarda dereceye girdikçe ve bisikletinizle çeşitli hareketler yaptıkça diğer karakterler de açılıyor. Böylece sizde farklı karakterleri seçerek yarışlara katılabiliyorsunuz. Her karakterin kendisine ait özellikleri de var.

Cyclomaniacs gerçekten de eğlenceli bir oyun. Cyclomaniacs'ı oynayarak zevkli zaman geçirebilirsiniz.

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com