22 Kasım 2009 Pazar

Twitter kullanıcılarını artık "What's happening?" (Ne/Neler Oluyor?) sorusuyla karşılıyor


Twitter birkaç gün önce bir karar alarak kullanıcılarını karşıladığı "What are you doing?" yani Türkçe karşılığı "Ne yapıyorsun?" sorusunu "What's happening?" yani Türkçe karşılığı "Ne oluyor?" veya "Neler oluyor?" olarak değiştirdi.

Twitter'ın kullanıcıların hizmetine açılmasının temel nedeni kullanıcıların ne yaptıklarıyla ilgili bilgi vermeleri ya da bir diğer anlatımla kişisel durumlarını güncellemeleriydi. Ama Twitter'da bu durum artık değişti. Kullanıcılar şu sıralar Twitter'da her türlü konuyla, insanla, olayla ilgili paylaşım yapıyorlar ve birçok konuda, insanların etrafında ve olaylarda ne olduğunu keşfediyorlar.

Twitter'ın blogunda da yazıldığı gibi "What are you doing?" yani Türkçe karşılığı "Ne yapıyorsun?" sorusu artık sorulması gereken doğru soru değil. Bundan sonra Twitter kullanıcılarına "What's happening?" yani Türkçe karşılığı "Ne oluyor?" veya "Neler oluyor?" sorusunu soracak.

Twitter'ın aldığı bu kararda kullanıcıların artık sadece gerçek zamanlı güncellemeler yapmamalarının ve okudukları, izledikleri, gördükleri birçok şey hakkında farklı zamanlarda yorum yapmalarının etkisi olmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com