15 Kasım 2009 Pazar

Kısaltılmış URL'lerin arkasındaki gerçek URL'leri açığa çıkarın


Gün geçtikçe kısaltılmış URL'lerle paylaşım yapanların sayısı artıyor. Birçok kişi uzun URL'leri TinyURL, Bit.ly ve J.mp gibi URL kısaltma servislerinde kısaltıyor. Kullanıcılar başta Twitter olmak üzere birçok sosyal medya sitesinde kısaltılmış URL'leri paylaşıyorlar. Çoğu kişi kısaltılmış URL'leri iyi niyetli paylaşımlar yapmak için kullanıyor fakat ne yazık ki bazı kişiler de kötü niyetli paylaşımlar yapmak için kısaltılmış URL'leri kullanıyorlar. Çünkü kısaltılmış URL'ler gerçek URL'leri saklıyor. Birçok kullanıcı da çoğu zaman kısaltılmış URL'leri bilinçsizce ziyaret ediyor. Bilinçsizce yapılan ziyaretler sonrasında da bazen kullanıcıların bilgisayarlarına kötü niyetli yazılımlar girebiliyor.

Bugün sizlerle paylaşacağım Untiny, Unhid, Real-URL ve PrevURL siteleri sayesinde artık kısaltılmış URL'lerin arkasındaki gerçek URL'leri öğrenebileceksiniz. Böylece ziyaret edeceğiniz internet adresinin gerçek URL'sini görebileceksiniz ve en önemlisi nereyi ziyaret edeceğinizi bileceksiniz.

İnternet'te çoğu kişi kısaltılmış URL'lere güvenemediklerinden dolayı kısaltılmış URL'leri çekinerek ziyaret ediyorlar ya da hiç ziyaret etmiyorlar. Bende bu durumu düşünerek sizlerle Untiny, Unhid, Real-URL ve PrevURL sitelerini paylaşmaya karar verdim. Büyük ihtimalle aranızda bu internet sitelerini bilenler vardır fakat mutlaka bilmeyenler de vardır. Umuyorum sizlerle paylaştığım bu internet siteleri sayesinde kısaltılmış URL'leri daha rahat ziyaret edersiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com