29 Ekim 2009 Perşembe

Twitter'daki yeni Phishing (Yemleme) tehlikesine dikkat edin!


Twitter'daki Phishing tehlikesinden bahsetmeden önce Phishing'in ne olduğunu bilmeyenleri elimden geldiği kadar aydınlatmak istiyorum.

İngilizce "password" (şifre) ve "fishing" (balık avlamak) kelimelerinden oluşmuş "Phishing" kelimesinin Türkçe karşılığı "Yemleme"dir. Phishing ya da Türkçe adıyla Yemleme yasadışı yollarla bir kişinin şifrelerini veya kredi kartı bilgilerini öğrenmeye denir. Phishing yani Yemleme hakkında daha detaylı bilgileri Wikipedia'dan da öğrenebilirsiniz.

Phishing ya da Türkçe adıyla Yemleme ile ilgili bazı bilgiler verdiğime göre artık sizinle Twitter'daki yeni Phishing (Yemleme) tehlikesini paylaşabilirim. Twitter kullanıcılarının çok dikkat etmesi gereken bu yeni Phishing (Yemleme) tehlikesi direkt mesajlar ile hızlı bir biçimde yayılıyor.

Twitter'da Phishing (Yemleme) tehlikesi içeren mesaj "Hi, this you on here?" şeklinde bir link olarak geliyor. Bu linke tıkladığınızda kişisel bilgilerinizin, şifrelerinizin ve Twitter hesap bilgilerinizin çalınabileceği bir Phishing (Yemleme) sitesine yönlendiriliyorsunuz.

Her zaman bu tür linkler için herkesi uyarıyorum. Sizi de bu linke kesinlikle tıklamamanız için uyarıyorum. Ayrıca Twitter dışındaki sitelere de Twitter kullanıcı adınızı ve şifrenizi kesinlikle yazmayın. Eğer yazımda bahsettiğim gibi bir linke tıkladıysanız veya tuhaf bir durumdan şüphelenirseniz hemen Twitter şifrenizi değiştirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com