12 Ekim 2009 Pazartesi

Favicon Generator ile web siteniz için Favicon oluşturun


Bugün özellikle web site tasarımı ile uğraşan kişilerin yararlanabilecekleri bir internet sitesini sizlerle paylaşacağım. Favicon yaratmanıza yarayan bu internet sitesinin kullanımı da çok basit. Bu internet sitesi ile ilgili bilgi vermeden önce Favicon'un ne olduğunu açıklamak istiyorum. Böylece Favicon'un ne olduğunu bilmeyenler de Favicon ile ilgili bilgi sahibi olacaklar.

Favicon ya da uzun adıyla "favorites icon" tarayıcıların adres çubuğunda görünen 16x16 piksel, 32x32 piksel veya 64x64 piksel boyutlarında küçük simgelerdir. Favicon ayrıca "website icon", "shortcut icon", "url icon", "page icon" veya "bookmark icon" olarak da bilinir.

Favicon'un ne olduğu ile ilgili ufak bir açıklama yaptığıma göre artık size web siteleriniz için kolay bir şekilde Favicon yaratabileceğiniz Favicon Generator sitesini tanıtabilirim. Favicon Generator'a girdiğinizde sitenin kullanımının çok kolay olduğunu hemen anlayacaksınız. Öncelikle Favicon Generator'da bulunan "Browse" tuşuna mouse (fare) ile tıklayarak web sitenizin Favicon'u olarak kullanmak istediğiniz bir resmi bilgisayarınızdan seçmelisiniz. Bilgisayarınızdan seçtiğiniz resim kare bir resim olursa daha iyi sonuç elde edersiniz. Resmi bilgisayarınızdan seçtikten sonra "Generate Favicon" tuşuna mouse (fare) ile tıklamalısınız. Favicon Generator hızlı bir şekilde bilgisayarınızdan seçtiğiniz resmi Favicon'a dönüştürecek. Sizde rahatlıkla oluşturduğunuz Favicon'u bilgisayarınıza indirerek web sitenizde kullanabileceksiniz. Favicon Generator'da oluşturduğunuz Favicon'u kendi web sitenize nasıl ekleyeceğiniz de anlatılıyor.

Sizde web siteniz için tarayıcıların adres çubuğunda görünecek bir Favicon yaratmak istiyorsanız Favicon Generator'ı ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com