29 Ekim 2009 Perşembe

Bugün internet'in 40. doğum günü! Mutlu yıllar internet!


İnternet 1960'lı yıllarda doğal afet, nükleer saldırı ve diğer olası felaket senaryolarının ardından işlevselliğini koruyabilecek bir iletişim sistemi yaratmak için ARPANET ismiyle başlatılan askeri bir projedir. Daha sonraları Amerikan Üniversitelerinin kullanımına açılan internet artık hayatımızın paha biçilmez devasa bir iletişim ağı haline gelmiştir.

Bu devasa iletişim ağını bugün 1,5 milyar insan kullanıyor. Hatta bu insanların çoğu internet'in olmadığı bir dünya düşünemiyorlar. İnternet'in en büyük özelliği ise kullanmak için ne olduğunu bilmenize ihtiyacınızın olmamasıdır. İnternet bize hızlı iletişim, arkadaşlarımızla bağlantı kurma, web siteleri kurup bilgiler verme, hızlı haber alma, oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirme ve daha birçok sayabileceğim birbirinden değerli işlemleri yapabileceğimiz olanakları sağlıyor.

İnternet 29 Ekim 1969 tarihinden itibaren insanlar tarafından kullanılıyor. İnternet'ten insanlar 40 yıldır faydalanıyorlar. İnternet gün geçtikçe hızla gelişmeye devam ediyor. Hızla gelişen ve herkes gibi benim de hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline gelen internet'in 40. doğum gününü "inteko" aracılığı ile kutlamak istiyorum.

40. doğum günün kutlu olsun internet! Mutlu yıllar internet!

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com