13 Mart 2010 Cumartesi

Oyun konsollarına meydan okuyan OnLive haziran ayında kullanıma açılıyor!


Daha önce inteko aracılığıyla oyun dünyasını sallayacağı söylenen OnLive oyun servisini sizlerle paylaşmıştım. Geleneksel oyun konsollarına meydan okuyan OnLive oyun servisi haziran ayında hizmet vermeye başlıyor.

OnLive vereceği hizmetle ilgili detayları GamesBeat konferansında vermişti. OnLive vereceği hizmetle internet'ten saatler süren oyun indirme işlemlerinin ve raflardan oyun satın almanın son bulacağına inanıyor. Firmanın kurucusu Steve Perlman OnLive'in oyun konsollarını da geride bırakacağını söylüyor.

Ayrıca firmanın COO'su (Chief Operating Officer) Mike McGarvey oyuncuların önceden donanım için harcadıkları paraları OnLive sayesinde artık sadece yazılım için harcayacaklarını söylüyor. Mike McGarvey ayrıca OnLive'in yeni bir platform olduğunu fakat önümüzdeki 30 yıl boyunca farklı bir oyun heyecanı sunacak bir yapılanma içerisinde olduklarını da belirtiyor.

Geliştirilmesi 8 yıl süren OnLive bu yıl 17 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak. Firmanın yaptığı açıklamaya göre OnLive sayesinde gelişmiş özelliklere sahip olmayan bilgisayarlarda ve televizyonlarda yüksek kalitede oyun zevki yaşamak mümkün olacak.

OnLive ile vakit geçirmek isteyenler aylık $14.95 ödeme yapacaklar. Daha sonra oynamak istedikleri oyunlara internet üzerinden ödeme yapacaklar. OnLive'de şu anda Assassin's Creed, Prince of Persia ve Borderlands oyunları da bulunuyor.

OnLive'in İngiltere, Avrupa ve Dünya'nın diğer bölgelerinde ne zaman hizmete başlayacağı da ne yazık ki şu anda bilinmiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com