24 Mart 2010 Çarşamba

Gmail artık hesabınızdaki şüpheli aktiviteleri tespit ediyor


Google bugün Gmail kullanıcılarının güvenliğini bir üst seviyeye taşımak için Gmail'e yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde Gmail kullanıcıları hesaplarına kötü niyetli kişilerin girip girmediğini anlayabilecekler. Yani Gmail hesabınıza başka birileri girerse Gmail sizi uyaracak.

Bildiğim kadarıyla bazı kişiler aynı Gmail hesabını kullanıyor. Aynı Gmail hesabını kullanan kişilerin meraklanmasına gerek yok. Çünkü Gmail hesabınızı kilitlemiyor veya kullanımını durdurmuyor. Sadece size Gmail hesabınıza giren kişiyle ilgili bilgiler veriyor ve size şifrenizi değiştirmenizi söylüyor. Eğer Gmail hesabınızı birden fazla kişiyle kullanıyorsanız bu tür bir uyarıyı sık sık alabilirsiniz ve Gmail hesabınıza sadece bildiğiniz kişilerin girdiğini düşünüyorsanız bu uyarıyı önemsemeyebilirsiniz.

Ancak Gmail hesabınızı sadece siz kullanıyorsanız Gmail'ın uyarısını önemsemeniz ve şifrenizi değiştirmeniz en doğru hareket olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com