28 Şubat 2010 Pazar

3D-Pack'te ürünleriniz için kutular oluşturun

0 yorum
Ufak bir kutuya sığabilecek bir ürün ürettiyseniz ve bu ürünü internet sitesinden ziyaretçilerinize sunmak istiyorsanız hızlıca çeşitli kutular oluşturup bu ürünü kutulanmış şekilde sitenize ekleyebilirsiniz. Genellikle yazılım üretenler kendi yazılımları için bu tür kutular oluşturuyorlar. Eminim birçoğunuz bu tür kutuları internet'te gezerken görmüşsünüzdür.

İnternet'te ürünleriniz için kutu oluşturabileceğiniz kullanışlı ve kullanışsız birçok site bulunuyor. Kullanışlı sitelerden birisi de 3D-Pack'tir. 3D-Pack'te saniyeler içinde ürününüz için çeşitli kutular oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu kutuları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

25 Şubat 2010 Perşembe

BreezyFAQ ile arama özelliğine sahip FAQ (SSS) sayfaları oluşturun

0 yorum
FAQ yani uzun yazılışıyla Frequently Asked Questions ya da Türkçe çevrimiyle Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.) artık uzman Türk web geliştiricilerinin de önem verdikleri bir sayfa haline geldi. Frequently Asked Questions (FAQ) yani Türkçesi Sıkça Sorulan Sorular (SSS) sayfalarından genellikle ziyaret edilen web sitesinde verilen hizmetler ve hizmetlerin nasıl kullanılacağı gibi soruların cevapları alınır. Popüler internet sitelerinin birçoğunda Frequently Asked Questions (Sıkça Sorulan Sorular) sayfaları uzmanca hazırlanır. Hatta cevaplanan soruların sayısı fazla olduğundan FAQ (SSS) sayfalarına arama alanları da eklenir. Böylece kullanıcılar arama alanlarını kullanarak cevabını öğrenmek istedikleri soruyu kolaylıkla bulabiliyorlar.

Günümüzde çoğu uzman web geliştirici uzun veya kısa FAQ (SSS) sayfalarını kendileri arama özelliğini de ekleyerek oluşturabiliyorlar. Ama uzman olmayan ya da gelişim düzeyinde olan web geliştiricileri de arama özelliğine sahip FAQ (SSS) sayfaları oluşturmak isteyebilirler. Böyle bir isteğe sahip web geliştiricileri BreezyFAQ'tan yararlanabilirler.

BreezyFAQ arama özelliğine sahip FAQ (SSS) sayfaları oluşturabileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir web hizmeti. BreezyFAQ sayesinde hızlı ve kolay bir biçimde kullanışlı "Sıkça Sorulan Sorular" (Frequently Asked Questions) sayfaları oluşturabilirsiniz. Uzman bir web geliştirici olsanız bile BreezyFAQ'i ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

24 Şubat 2010 Çarşamba

Firefox'un yeni eklentisi ReminderFox ile unutkanlığa son verin

0 yorum
İnternet'te gezinirken bazen yapmamız gerekenleri unutuyoruz. Ama Firefox'un yeni eklentisi ReminderFox sayesinde artık unutkanlık sorununa bir son verebileceğiz.

ReminderFox'u yükledikten sonra hatırlatılması gerekenle ilgili açıklama, tarih ve saat gibi bilgileri giriyoruz. Daha sonra Firefox'u ne zaman açarsak açalım hatırlamamız gereken bize bir pencere aracılığıyla hatırlatılıyor. ReminderFox sayesinde bundan sonra ekstra bir program kullanmadan yapmanız gerekenleri unutmayacaksınız.

23 Şubat 2010 Salı

Dalay Lama (Dalai Lama) Twitter'a katıldı

0 yorum
Gün geçtikçe daha fazla sayıda ünlü Twitter'a katılıyor. Aldığım en son habere göre Dalay Lama'da (Dalai Lama) Twitter'a katılmış.

Geçen sene de Twitter'da @DalaiLama hesabı açılmıştı fakat daha sonra sahte olduğu anlaşılmıştı. Ama Twitter tarafından verilen bilgiye göre bu seferki gerçekmiş. Haber çeşitli kaynaklarda yayılmadan önce Dalay Lama'nın (Dalai Lama) 600 takipçisi vardı fakat şu anda 69,911 takipçisi var ve haber yayıldıkça bu sayı daha da artacaktır.

En sonunda Dalay Lama da (Dalai Lama) Twitter'a katıldı. Bakalım ilerleyen zamanlarda Twitter'a hangi ünlüler katılacak?

22 Şubat 2010 Pazartesi

FarmVille 80 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış!

0 yorum
AppData'dan alınan verilere göre Facebook'un popüler oyunu FarmVille haftada 80 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış. Facebook'un 400 milyon kullanıcısı bulunduğunu dikkate alırsak FarmVille'in ulaştığı bu rakamın oldukça fazla olduğunu anlayabiliriz.

FarmVille'e her ay 10 milyona yakın yeni kullanıcı da ekleniyormuş. FarmVille'in şu anda günlük 29.7 milyon aktif kullanıcısı bulunuyormuş. Bu da her gün yaklaşık 30 milyon insan FarmVille oynuyor demektir.

21 Şubat 2010 Pazar

Twitter'daki yeni phishing (yemleme) tehlikesi hızla yayılıyor!

0 yorum
Twitter'daki yeni phishing (yemleme) tehlikesi hızla yayılıyor. Eğer "bzpharma" isimli sitenin linkini içeren "lol, is this you" mesajını alırsanız sakın linke tıklamayın.

Twitter'daki bu yeni phishing (yemleme) tehlikesi ile ilgili haberi yeni aldım ve sizleri hemen uyarmak istedim. Mesaj olarak gelen "lol, is this you" daki linke tıkladıysanız hemen Twitter şifrenizi değiştirin.

20 Şubat 2010 Cumartesi

Straw Hat Samurai 2 oyunuyla düşmanlarınızı öldürün

0 yorum
Straw Hat Samurai 2 kendisini birkaç dakikalığına Samuray gibi hissetmek isteyen kişilere özel bir oyun. Özellikle stres atmak isteyen kişilerin bu oyunla eğlenceli zaman geçirebileceklerini düşünüyorum.

Straw Hat Samurai 2 oyununda mouse'unuzu (fare) bir Samuray kılıcı gibi kullanarak düşmanlarınızı öldürmelisiniz. Oyunu oynamaya başladığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Yani mouse'unuzu (fare) bir Samuray kılıcı gibi nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Ben yazımı daha fazla uzatmadan sizi Straw Hat Samurai 2 oyunuyla baş başa bırakayım. Umuyorum sizde mouse'u (fare) usta bir biçimde kullanarak düşmanlarınızı keskin Samuray kılıcı darbeleriyle öldürebilirsiniz.

19 Şubat 2010 Cuma

NXDom ile satın alınabilir kısa domain (alan) adları bulun

0 yorum
İnternet'te satın alınabilir domain adlarını (alan adları) arayabileceğiniz birçok web sitesi bulunuyor. Ama aradığınız kısa domain adıysa (alan adı) arama yapacağınız web sitesini iyi seçmelisiniz. Geçenlerde satın alınabilir kısa domain adlarını arayabileceğiniz bir internet sitesine rastladım. NXDom isimli bu internet sitesinden satın alınabilir kısa domain adlarını kolaylıkla arayabilirsiniz. Sadece satın almak istediğiniz kısa domain (alan) adının baş harflerini ve son harflerini yazın. Daha sonra NXDom size satın alabileceğiniz kısa domain adlarını gösterecek.

NXDom'da yapacağınız aramayı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Örneğin NXDom'un sayı içeren kısa domain adlarını arama sonuçlarında göstermesini engelleyebilirsiniz. NXDom kısa domain adı arayanların işine yarayacak bir internet sitesi. Sizde kısa bir domain adı (alan adı) arıyorsanız NXDom'u ziyaret edebilirsiniz.

18 Şubat 2010 Perşembe

Facebook web sıralamasında Yahoo'yu geçti!

0 yorum
Compete.com tarafından açıklanan yeni verilere göre Facebook web sıralamasında Yahoo'nun önüne geçmiş ve ABD'de en çok ziyaret edilen ikinci site ünvanını elde etmiş.

Yahoo özellikle 90'lı yıllarda dünya'nın en popüler internet sitesiydi. 2 yıl önce Google liderliği tam olarak Yahoo'dan aldı ve internet'in en popüler durağı olduğunu ilan etti. Aralık 2009'da bu sefer de Facebook aldığı ziyaretçi sayısıyla Yahoo'yu geçebileceğinin sinyallerini verdi. Aralık 2009'da Yahoo 133.45 milyon ziyaretçi aldı. Facebook ise 132.13 milyon ziyaretçi aldı.

Compete.com'un yeni verilerine göre 2010 yılının ilk ayında roller değişmiş. Bu sefer Facebook'un ziyaretçi sayısı 133.62 milyona yükselmiş ve Yahoo'nun ziyaretçi sayısı da 132.00 milyona düşmüş.

17 Şubat 2010 Çarşamba

Google Wikipedia'ya 2 milyon dolar bağışladı!

0 yorum
Anlaşılan Google bir kere daha hayır işlemeye karar vermiş. Google bu sefer Wikipedia'yı yöneten Wikimedia Foundation'a tam $2,000,000 bağışladı.

Google'ın Wikipedia benzeri "Google Knol" isminde bir internet sitesi varken niçin Wikipedia'yı yöneten Wikimedia Foundation'a 2 milyon dolarlık bir bağış yaptığı da merak konusu.

16 Şubat 2010 Salı

Less Memories'e basit notlar kayıt ederek unutkanlık probleminizi çözün

0 yorum
Hepimiz çoğu zaman bazı nedenlerden dolayı bazı şeyleri unutabiliriz. Özellikle not almayan kişilerde unutkanlık durumu daha çok yaşanır. Sizlerle bugün paylaşacağım Less Memories sayesinde bazı şeyleri unutmaya bir son verebileceksiniz.

Less Memories basit notlarınızı yazarak kayıt edebileceğiniz yararlı bir internet sitesi. Less Memories'e üye olduktan hemen sonra not almaya başlayabilirsiniz.

15 Şubat 2010 Pazartesi

OnRead'de bedava ebook'lar (ekitaplar) okuyabilirsiniz

0 yorum
Amazon'un Kindle cihazının yaygınlaşmasıyla ve son olarak iPad'in çıkışıyla özellikle yurt dışında ebook yani Türkçe karşılığıyla ekitap okuyucularının sayısı bayağı bir arttı. Ebook yani ekitap okuyabileceğiniz cihazların üretimi halen devam ediyor ve bu cihazlar satın alındıkça ücretli veya ücretsiz ebook'lar (ekitaplar) okuyabileceğiniz internet siteleri de çoğalıyor. Bu internet sitelerinden birisi de OnRead.

OnRead e-book'ları (e-kitapları) internet'ten bedava okuyabileceğiniz bir internet sitesi. E-book'ları (e-kitapları) bu internet sitesinden ücretsiz okuyabiliyorsunuz fakat ebookları (ekitapları) ".rtf, .txt, .pdf, .epub, .PalmDOC, .FB2, .lrf" ve sesli kitaplar için de ".mp3" formatlarında indirmek için 0.99 USD yani yuvarlarsak 1 dolar gibi bir ücret ödüyorsunuz.

OnRead kullanışlı bir tasarıma da sahip. OnRead'in anasayfasından en çok satan ve en son çıkan kitapları da takip edebiliyorsunuz. OnRead'de her türlü kitabı bulabilirsiniz. Hatta sanat, fotoğraf ve gezi türündeki kitapları bile bulabilirsiniz. OnRead'de kitap isimlerine göre arama da yapabilirsiniz. Ayrıca okuduğunuz bir kitaba puan verebilirsiniz ya da kitapla ilgili görüşünüzü yazabilirsiniz.

Bu arada unutmadan hatırlatayım. OnRead'de bulunan ebook'lar (ekitaplar) ingilizce. İngilizce bilmiyorsanız ne yazık ki OnRead'de bulunan ebook'ları (ekitapları) okuyamazsınız. Ama ingilizce biliyorsanız OnRead'i hemen ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

14 Şubat 2010 Pazar

Heart Breaker oyununu oynayarak kalpleri kırın

0 yorum
Madem bugün sevgililer günü o zaman sevgililer günü için bir oyun tanıtayım. Heart Breaker adlı bu oyundaki amacınız havada duran kalpleri sapanınızı kullanarak atacağınız taşlarla kırmak.

Heart Breaker oyunu mouse (fare) ile oynanıyor. Her bölümde sapanınızla kalpleri kırmak için sınırlı sayıda taş kullanabiliyorsunuz. Bundan dolayı kalplere dikkatli nişan almayı unutmayın. Mouse'un (fare) sol tuşuna basarak sapanı çekiyorsunuz. Dikkat edin sapanı fazla çekmeyin. Sapanı fazla çekerseniz taş hızla kalpleri kırmadan gözden kaybolabilir.

Benim size bir tavsiyem olacak. Bence bu oyunu sevgilisi olanlar mutlaka birlikte oynasınlar. Hatta yarış bile yapabilirsiniz. Mesela en çok kalbi kim kırabilecek gibi bir yarışma yapabilirsiniz.

Ben yazımı daha fazla uzatmadan sizleri Heart Breaker oyunuyla baş başa bırakıyorum. Son olarak unutmadan sevgililer günü kutlamamı da yapayım. Hepinizin sevgililer günü kutlu olsun!

12 Şubat 2010 Cuma

VirtualPiano'da piyano çalabilirsiniz

0 yorum
Piyano çalmak istiyorsanız fakat evinizde piyanonuz yoksa hemen VirtualPiano'ya girin. VirtualPiano bilgisayarınızın klavyesini gerçek bir piyano gibi kullanmanızı sağlıyor.

VirtualPiano'da gerçek bir piyanonun tuşlarına basamıyorsunuz fakat bilgisayarınızın klavyesini kullanarak piyano çalabiliyorsunuz. Piyano çalmak için hazırlanmış VirtualPiano'yu ziyaret ederek sizde piyano çalabilirsiniz.

11 Şubat 2010 Perşembe

RainyMood'da yağmur ve şimşek sesi dinleyerek rahatlayın

0 yorum
Yağmur sesini sever misiniz? Ben yağmur sesini severim. Hatta hafif bir şimşek sesi de varsa bu sesler beni rahatlatır. Sizlerin yağmur ve şimşek seslerini dinlemeyi sevip sevmediğinizi bilmiyorum fakat bugün seven ve sevmeyen herkesi bu iki sesi dinlemek için RainyMood'a davet ediyorum.

RainyMood size rahatlamanız için yağmur ve şimşek sesi dinleten bir internet sitesi. Bu siteye girmeden önce hoparlörünüzün sesini açın ve rahatlamaya çalışın. Hoparlörünüzün sesini açtıktan sonra etrafınızdaki yağmur ve şimşek sesinin keyfini yaşayın.

10 Şubat 2010 Çarşamba

Facebook'u 100 milyon kullanıcı mobil cihazlarla da kullanıyor

0 yorum
400 milyondan fazla kullanıcısı olan Facebook bir açıklama yaparak 100 milyon kullanıcısının Facebook'u mobil cihazlarla kullandığını bildirdi. Bugün 100 milyon mobil kullanıcı sayısına ulaşan Facebook böylece 6 ay önceki mobil kullanıcı sayısını da ikiye katladı.

Mobil kullanıcı sayısındaki bu artışın nedeni iPhone ve Android gibi akıllı mobil cihazların kullanımının artmasına bağlanıyor.

9 Şubat 2010 Salı

Polar PWND oyununu oynayarak penguenleri tekmeleyin

0 yorum
Fizik oyunları oynamayı sevenler için bugün Polar PWND oyununu tanıtmaya karar verdim. Bu blogu açıldığı günden beri takip edenler benim fizik oyunlarını sevdiğimi biliyorlardır. Polar PWND oyunu da yeni keşfettiğim ve eğlenerek oynadığım bir fizik oyunu.

Polar PWND oyunundaki amacınız belirli bölgelere yerleştirilmiş penguenleri tekmelemek. Yapmanız gereken size verilen araçlarla yollar kurup penguenlere ulaşmak ve tüm penguenleri tekmelemek. Polar PWND oyunundaki bölümleri tamamladıkça oyun daha da zorlaşıyor. Ama fizik bilginizi oyuna yansıttığınız sürece bölümleri kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

8 Şubat 2010 Pazartesi

Unprofound'da bedava kaliteli fotoğraflar bulabilirsiniz

0 yorum
Tasarımcılar kendi tasarımlarında kullanmak için sıklıkla dikkati çeken kaliteli fotoğraflar ararlar. Ücretli internet sitelerinden kaliteli fotoğraflar bulmak zor değil fakat ücretsiz internet sitelerinden bedava kaliteli fotoğraflar bulmak biraz zor. Ama Unprofound ile bedava kaliteli fotoğraflar bulmak kolaylaşıyor. Çünkü Unprofound renklere ve anahtar kelimelere göre bedava kaliteli fotoğraflar bulabileceğiniz bir internet sitesi.

Unprofound'da fotoğraflar içerdikleri renklere göre kategorilere ayrılmışlar. Unprofound'a girdikten sonra istediğiniz renkteki bir kareye tıklayın. Böylece seçtiğiniz rengi içeren fotoğraflar karşınıza çıkacak. Ayrıca fotoğraflar arasında anahtar kelimelere göre de arama yapabilirsiniz. Unprofound'daki tüm fotoğrafları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

7 Şubat 2010 Pazar

Avatara ile 3 boyutlu (3D) avatarlar yaratın

0 yorum
Avatarlar genellikle kendi resmini sosyal medya sitelerinde göstermek istemeyen kişilerin sıklıkla kullandıkları görsellerdir. İnternet'te avatar kullanımı yaygınlaştığından dolayı avatarların da kalitesi artıyor. Örneğin bugün sizlerle paylaşacağım Avatara'da kaliteli avatar elde edebileceğiniz bir web hizmeti.

Avatara sayesinde kolaylıkla 3 boyutlu (3D) avatarlar yaratabileceksiniz. Ayrıca yarattığınız avatarları hareketlendirebileceksiniz. Sizde 3 boyutlu (3D) avatarlar yaratmak istiyorsanız Avatara'yı ziyaret edebilirsiniz.

6 Şubat 2010 Cumartesi

Bedava ikon (icon) kaynağı: IconsPedia

0 yorum
Bugün bedava ikonlar (icons) arayan kişilerle yeni keşfettiğim bir bedava ikon (icon) kaynağını paylaşacağım. Paylaşmak istediğim kaynağın ismi IconsPedia.

IconsPedia bedava ikonların (icons) bulunduğu bir internet sitesi. Özellikle web tasarımlarınızda kullanabileceğiniz kaliteli ikonlardan (icons) oluşan IconsPedia'da hayvan, sanat, çizgi film, bilgisayar, oyun, müzik ve daha birçok kategori altında çeşitli bedava ikonlar (icons) bulabilirsiniz.

5 Şubat 2010 Cuma

Enigmata oyununu oynayarak düşman uzay mekiklerini yok edin

0 yorum
Kendi uzay mekiğinizi seçerek düşman uzay mekiklerini yok etmek istiyorsanız Enigmata tam size göre bir oyun.

Enigmata oyununa girdikten sonra 3 tane uzay mekiğinden birini seçerek oyuna başlıyorsunuz. Hedefiniz üzerinize doğru gelen düşman uzay mekiklerini vurmak. Kendi uzay mekiğinizi klavyenizin yön tuşlarıyla yönetiyorsunuz. Üzerinize doğru gelen düşman uzay mekiklerini de klavyenizin "Space" tuşuna basarak vurmaya çalışıyorsunuz. Düşman uzay mekiklerini yok ettikten sonra uzaya kendi uzay mekiğinizi güçlendirebileceğiniz parçalar düşüyor. Bu parçaları toplayarak düşman uzay mekiklerini daha rahat yok ediyorsunuz.

Enigmata gerçekten de sürükleyici bir oyun. Enigmata oyununu oynayarak sizde eğlenceli ve heyecanlı zaman geçirebilirsiniz.

4 Şubat 2010 Perşembe

Bugün Facebook'un 6. doğum günü

0 yorum
Wikipedia'da yazanlara göre Facebook tam 6 yıl önce 4.Şubat.2004 tarihinde kurulmuş. İlk kurulduğunda Thefacebook ismine ve thefacebook.com internet adresine sahipmiş.

Facebook, Mark Zuckerberg ve arkadaşları Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes tarafından kurulmuş. Facebook ilk önce Harvard Üniversitesindeki öğrenciler için kurulan bir ağmış. Daha sonra diğer üniversitelerde de yayılmış. Üniversitelerden sonra da tüm internet kullanıcılarının kullanımına sunulmuş.

3 Şubat 2010 Çarşamba

DeleteYourAccount sayesinde sosyal ağlardaki hesaplarınızı silin

0 yorum
Sosyal ağlardan artık bıktıysanız ve sosyal ağlarda bulunan hesaplarınızı silmek istiyorsanız DeleteYourAccount size yardımcı olabilir.

DeleteYourAccount size Facebook, MySpace ve diğer sosyal ağlarda bulunan hesabınızı nasıl sileceğinizle ilgili bilgiler veren bir kaynak. DeleteYourAccount'a girdikten sonra arama (search) kutusuna hesabınızı kaldırmak istediğiniz internet sitesinin ismini yazın ve "Search"e mouse (fare) ile tıklayın. Ayrıca hesabınızı kaldırmak istediğiniz internet sitesini listeden de seçebilirsiniz. İnternet sitesini seçtikten sonra hesabınızı nasıl sileceğinizi öğrenebileceksiniz.

2 Şubat 2010 Salı

BenderConverter ile internet'teki videoları hızlıca indirin

0 yorum
Sanıyorum günümüzde internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu internet üzerinden videolar izliyordur. Ama çoğu internet kullanıcısı da büyük bir ihtimalle internet üzerinden izledikleri videoları bilgisayarlarına nasıl indirebileceklerini bilmiyordur. Bugün internet üzerindeki videoları bilgisayarlarına indiremiyen internet kullanıcılarını düşündüm ve BenderConverter'ı paylaşmaya karar verdim.

BenderConverter sayesinde FLV formatına sahip videoları çeşitli formatlara dönüştürüp bilgisayarınıza kolaylıkla indirebilirsiniz. BenderConverter'a girdikten sonra video'yu dönüştürmek istediğiniz formatı seçin, video'nun URL'sini kopyalayıp "Video Page Link" alanına yapıştırın ve "Convert" tuşuna mouse (fare) ile tıklayın. Dönüştürme işlemi hemen başlayacak ve işlem tamamlandıktan sonra dosyayı bilgisayarınıza indirebileceksiniz.

1 Şubat 2010 Pazartesi

Sosyal ağlar güvenlik riski haline geliyor

0 yorum
Sophos'un raporuna göre Twitter, Facebook, MySpace ve LinkedIn sosyal ağlarında kötü niyetli yazılım ve spam sayısı artmış.

Sosyal ağlardan spam aldıklarını rapor eden kullanıcıların sayısı geçen yıla göre 70.6% artmış. Ayrıca kötü niyetli yazılımla karşılaşan kullanıcıların sayısı da geçen yıla göre 69.8% artmış.

Şirketlerin CEO'ları da elemanlarının sosyal ağları kullanmalarının şirketlerin güvenliği için riskli olduğunu düşünüyorlar. Sophos'un 500 şirket arasında yaptığı araştırmaya göre şirketlerin 72%'si sosyal ağların tehlikeli olduğunu düşünüyormuş. Sosyal ağların tehlikeli olduğunu düşünen şirketlerin 60%'ı güvenlik açısından en riskli sosyal ağın Facebook olduğunu belirtmişler. Bu şirketler Facebook'tan sonra sırasıyla MySpace, Twitter ve LinkedIn'i güvenlik açısından riskli sosyal ağlar olduğunu belirtmişler.

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com