1 Mayıs 2010 Cumartesi

Google kullanıcıları sahte antivirüs programlarına karşı uyarıyor!


Google tarafından yapılan araştırmaya göre kötü niyetli kodlardan oluşan sahte antivirüs programları kullanıcılar için büyük tehdit oluşturuyor. Google'ın araştırmasına göre sahte antivirüs programları genellikle reklamlar aracılığıyla yaygınlaşıyor.

Dolandırıcılar öncelikle kullanıcılara bilgisayarlarında virüs olduğunu gösteriyor ve kullanıcıları bilgisayarlarındaki virüsü temizleyebilmeleri için kullanmaları gereken sahte bir antivirüs programına yönlendiriyor. Kullanıcılar yönlendirildikleri sahte antivirüs programını bilgisayarlarına yüklediklerinde nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını bilmiyorlar. Bu tür sahte antivirüs programları ne yazık ki kullanıcıların bilgisayarlarındaki önemli bilgileri çalıyor. Ayrıca sahte antivirüs programını kullanıcılara zorla lisanslatmaya çalışıyor.

Ben her zaman bilgisayar kullanıcılarının antivirüs programlarına önem vermelerini öneriyorum. Bilgisayar kullanıcılarının popüler antivirüs programlarından herhangi birini mutlaka bilgisayarlarına ücret ödemekten kaçmadan lisans işlemlerini yasal olarak gerçekleştirip yüklemelerini savunuyorum. Eğer bilgisayarınızda lisanslı popüler bir antivirüs programı yüklü değilse Google'ın yaptığı araştırmayı da dikkate alarak bir an önce kaliteli, güvenli, popüler ve lisanslı bir antivirüs programını bilgisayarınıza yükleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com