5 Mayıs 2010 Çarşamba

FarmVille'in yaratıcısı Zynga'nın değeri 4 milyar dolara ulaşmış!


Business Insider'a göre FarmVille oyununun geliştiricisi ve yayıncısı Zynga'nın değeri 4 milyar dolara ulaşmış. Eminim ki birçok kişi sanal bir çiftlik işletme oyununun bu seviyelere ulaşabileceğini tahmin etmiyordu. Özellikle 10 yıl önce bu tür bir oyunun bir firmayı bu değerlere taşıyacağını söyleseydik birçok kişiyi inandıramazdık.

Aslında Zynga bu değere sadece FarmVille oyunuyla ulaşmadı. Zynga internet'te oynanabilen çeşitli oyunları geliştiren ve barındıran bir firma. Ancak Zynga'nın bu değere ulaşmasını sağlayan özellikle Facebook'tan oynanabilen oyunlar. Zynga'nın Facebook'ta oynanabilen oyunları arasında FarmVille, Mafia Wars, FishVille ve Treasure Isle bulunuyor.

Zynga tarafından geliştirilen ve yayınlanan FarmVille'in 80 milyondan fazla oyuncusu var. Zynga'nın iPhone, iPad ve Android kullanıcıları için de planları bulunuyor. Bu da Zynga'nın ulaştığı değerin doğruluğunu artıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com