31 Ağustos 2009 Pazartesi

TxtNinja ile yazılarınızı GIF'e dönüştürün

0 yorum
Yazdığınız bir yazının insanlar tarafından okunmasını istiyorsanız fakat botlar tarafından okunmasını ve kopyalanmasını istemiyorsanız sizi TxtNinja'ya davet ediyorum. TxtNinja ile yazdığınız herhangi bir yazıyı GIF dosyasına çevirebilirsiniz. Ayrıca çevirme işlemini yaparken boyut, yazı stili ve renk ayarı da yapabilirsiniz.

TxtNinja, özellikle email adresinin spam botlar tarafından çalınmasını istemeyen kişilerin yararlanabilecekleri bir internet sitesi. Ama siz yine de istediğiniz herhangi bir yazıyı kolaylıkla GIF'e çevirebilirsiniz.

Bu sitede gözüme çarpan bazı eksiklikler de var. TxtNinja'da ne yazık ki az sayıda yazı stili ve renk seçeneği var. Umarım bu internet sitesinin kurucuları ilerleryen zamanlarda TxtNinja'ya farklı yazı stilleri ve renk seçenekleri de eklerler.

S4ve.as'te 24 saat boyunca dosyalarınızı barındırabilirsiniz

0 yorum
İnternet'te dosyalarınızı bedava barındırabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz birçok web sitesi var. Ama birçoğunda dosya limiti bulunmakta. Bugün sizlerle paylaşacağım s4ve.as dosya barındırma ve paylaşım sitesinde ise herhangi bir dosya limiti bulunmamakta. Ayrıca s4ve.as kullanımı basit bir dosya barındırma ve paylaşım sitesi.

Dosyalarınızı ücretsiz barındırabileceğiniz ve paylaşabileceğiniz s4ve.as'te dosya yüklemek için sadece sitede bulunan "select file" tuşuna tıklayarak herhangi bir dosyayı bilgisayarınızdan seçmeniz ve daha sonra "upload" tuşuna tıklayarak dosyayı s4ve.as'e yüklemeniz gerekiyor. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bu dosyayı Facebook ve Twitter gibi sitelerde paylaşabilirsiniz. Yalnız dosyayı paylaştığınız kişilere bu dosyayı 24 saat içerisinde bilgisayarlarına indirmeleri gerektiğini söylemeyi unutmayın. Çünkü s4ve.as 24 saat sonra yüklediğiniz dosyayı siliyor.

30 Ağustos 2009 Pazar

Yeni bir URL kısaltma servisi: Br.st!

0 yorum
Web alemine sıklıkla yeni bir URL kısaltma servisi katılıyor. Bugün aldığım bir habere göre web aleminde yeni bir URL kısaltma servisi daha açılmış. Yeni açılan URL kısaltma servisinin adı Br.st! Hizmete yeni giren Br.st'nin kurucuları ise Brinkster adlı web hosting (web barındırma) firması.

Diğer URL kısaltma servislerinin çoğunda da bulunduğu gibi Br.st size linkleriniz hakkında istatistikler sunuyor. Br.st'nin sunduğu istatistikler ile linkinize kaç defa tıklandığını ve bu tıklamaların hangi ülke veya bölgeden yapıldığını öğrenebiliyorsunuz. Bu verilen bilgiler ve istatistikler Br.st'nin web alemine getirdiği bir yenilik değil. Tüm bu bilgileri ve istatistikleri birçok kişinin de uzun zamandır bildiğini tahmin ettiğim URL kısaltma servisi olan Bit.ly'de veriyor. Ama Br.st URL kısaltma servisini diğerlerinden ayıran özelliği ise kötü niyetli yazılımlar içeren linkleri filtreleyebilmesi. Ayrıca Br.st URL kısaltma servisi Twitter, MySpace, Facebook ve Digg başta olmak üzere 10'dan fazla sosyal ağ sitesinde linklerinizi kolaylıkla paylaşabilmenize olanak sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak Br.st'nin diğer URL kısaltma servisleri arasından öne çıkan daha birçok özelliği de bulunuyor.

Görünen o ki neredeyse her hafta başka bir URL kısaltma servisi web alemine katılacak. Bu kadar fazla sayıda URL kısaltma servisinin bulunduğu web aleminde Br.st'nin nasıl bir popülarite yakalayacağı ise merak konusu.

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Sony eBook Library 3.0'ı Macintosh veya Windows'a kurabilirsiniz

0 yorum
Sony'nin Amazon'un Kindle cihazına meydan okuyan yeni e-reader'ı hakkında yazdığım yazıyı hatırlıyorsunuzdur. Sony'nin e-reader'ı ile ilgili size iletmem gereken yeni bir haber daha aldım. Sony yeni masaüstü yazılımı olan eBook Library (eBook Kütüphanesi) sürüm 3.0'ı bu hafta çıkartmış.

Bu yazılımı şu anda Macintosh veya Windows'a kurabilirsiniz. Sony'nin bu hafta çıkarttığı eBook Library versiyon 3.0 ile Sony e-reader'ınız olsa da olmasa da eBook satın alabilir, bilgisayarınıza indirebilir ve okuyabilirsiniz.

Stunt Pilot oynayarak heyecanlı zaman geçirin

0 yorum
Gösteri pilotu olarak havada duran çemberlerin arasından geçerek eğlenceli ve heyecanlı zaman geçirmek istiyorsanız Stunt Pilot isimli bu oyunu oynamalısınız.

Stunt Pilot, uzun zamandır sıklıkla oynadığım bir oyun. Oyundaki amaç uçağı havadaki çemberlerin arasından geçirerek yüksek puanlar toplamak. Bölümleri geçtikçe arasından geçmeniz gereken çemberlerin zorluk derecesi de artıyor. Oyunda yüksek puan almak istiyorsanız "Space" tuşuna basarak çemberlerin arasından geçmelisiniz. Uçağın havadaki kontrolünü ise klavyenizin yukarı ve aşağı yön tuşlarını kullanarak sağlıyorsunuz.

Benim de severek oynadığım Stunt Pilot adlı bu oyununu oynayarak heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz.

28 Ağustos 2009 Cuma

Google Docs ile belgelerinizi 42 dile çevirebilirsiniz

0 yorum
Google Docs'a herhangi bir belgenizin çevirisini yapabileceğiniz yeni bir seçenek eklendi. Google Docs'a eklenen bu seçenek sayesinde belgenizde bulunan bir yazıyı 42 farklı dile çevirebiliyorsunuz.

Google Docs'un bu yeni seçeneği sayesinde bilmediğiniz başka bir dilde yazılmış herhangi bir belgeyi kendi konuşma dilinize de çevirebiliyorsunuz. Google Docs'taki bu seçeneği kullanarak yapacağınız çeviriler profesyonel bir çevirmenin yapacağı çevirilere hiç benzemiyor fakat yine de elinizde bir çeviri olması hiç olmamasından daha iyidir.

Apple, Spotify'ın iPhone için çıkarttığı uygulamayı onayladı!

0 yorum
Apple, kullanıcıların iPhone'dan müzik dinlemelerini sağlayacak Spotify'ın yeni çıkarttığı uygulamayı onayladı.

Spotify, iPhone için çıkarttığı uygulamayı Temmuz ayında Apple'ın onayına sunmuştu. Apple'ın onayından geçen bu uygulama hem ücretsiz hem de Premium olarak kullanılabilecek. Bu uygulamayı Premium kullanmak için aylık 10 pound gibi bir ücret ödemek gerekecek.

Apple'ın dijital müzik pazarında ön sıradaki pozisyonunu koruduğunu biliyorum. Birçok kişi de benim gibi Spotify'ın iPhone için çıkarttığı bu uygulamanın Apple tarafından onaylanmayacağını düşünüyordu fakat Spotify'ın alternatif bir model olması ve daha ilk günden Apple ile iyi bir diyalog içerisinde olması bu uygulamanın onaylanmasında büyük bir rol oynamışa benziyor.

27 Ağustos 2009 Perşembe

Microsoft Xbox 360 Elite'ın fiyatını düşürdü!

0 yorum
Sony'nin PlayStation 3 oyun konsolunun piyasa fiyatını düşürmesinden sonra Microsoft'ta bir açıklama yaparak Xbox 360 Elite oyun konsolunun piyasa fiyatını 299 dolara düşürdüğünü belirtti. Microsoft ayrıca yaptığı açıklamada Xbox 360 Pro oyun konsolunun üretimini durdurduğunu ve piyasada bulunan Xbox 360 Pro oyun konsollarının fiyatını da 249 dolara düşürdüğünü bildirdi.

Microsoft artık sadece 120 GB sabit disk kapasitesine sahip olan ve yeni fiyatını 299 dolar olarak belirlediği Xbox 360 Elite oyun konsolunun satışını yapacağını da açıklamasına ekledi.

Microsoft'un Xbox 360 Elite oyun konsolunun fiyatını düşürmesi sürpriz bir gelişme değil. Birçok kişiye ve söylentilere göre Microsoft'un Xbox 360 Elite oyun konsolunun piyasa fiyatını düşürme sebebi Sony'nin PlayStation 3 oyun konsolunun fiyatını düşürmesinden kaynaklanıyor. Fakat Microsoft cephesinden verilen bilgilere göre Xbox 360 Elite oyun konsolunun bu yeni piyasa fiyatı aylar öncesinden belirlenmiş.

GMail'a yararlı ve kullanışlı bir özellik eklendi

0 yorum
Gmail kullanıcılarının bildiği gibi Gmail'de daha önceden email gönderdiğiniz bir kişiye tekrar mail göndermek istediğinizde "To" yani "Kime" alanına bir isim yazıyorduk ve daha sonra aşağı doğru kayarak açılan bir pencereden uygun kişinin email adresini seçiyorduk.

Gmail'a artık yeni bir özellik eklendi. Bundan sonra mouse'unuz ile "To"ya yani "Kime"ye tıkladığınızda sizin daha önceden email gönderdiğiniz kişilerin email adreslerinin bulunduğu bir pencere yani kişi listeniz ya da bir diğer adıyla adres defteriniz açılıyor. Daha sonra bu adres defterinde bulunan kişilerin email adreslerine tıklayarak "To" yani "Kime" alanını rahatlıkla doldurabiliyorsunuz. Ayrıca artık aynı email'ı birden fazla kişiye göndermek istediğinizde kendi kişi listeniz yani adres defteriniz aracılığıyla istediğiniz kadar kişinin email adresini "To" yani "Kime" alanına ekleyebilirsiniz.

Bu özellik eklenmeden önce de Gmail rahatlıkla kullanılabiliyordu fakat yeni eklenen bu yararlı ve kullanışlı özellik sayesinde Gmail ile email göndermeniz hem hızlanıyor hem de kolaylaşıyor.

26 Ağustos 2009 Çarşamba

PDFMeNot ile PDF dosyalarını ücretsiz görüntüleyin

0 yorum
PDF yani "Portable Document Format" ya da Türkçe adıyla "Taşınabilir Belge Biçimi" birçok kişinin kendi belgesini dağıtırken tercih ettiği yöntemlerin başında geliyor.

Bildiğiniz gibi önceki yıllarda PDF uzantılı bir dosyayı bilgisayarınızda görüntülemek için Adobe Acrobat Reader'a ihtiyacınız vardı. Tahmin ediyorum ki sizinde benim gibi o yıllarda çoğu kez sırf karşınızda bulunan bilgisayarda Adobe Acrobat Reader yok diye PDF formatındaki önemli bir belgeyi görüntülemek için bayağı zaman geçirdiğiniz günler olmuştur.

Ben artık internet sayesinde rahatlıkla PDF formatındaki bir dosyayı karşımdaki bilgisayarda Adobe Acrobat Reader olmasa bile açabiliyorum. İnternet sayesinde dedim çünkü artık internet'te PDF formatındaki bir dosyayı görüntülemenizi sağlayan birçok web sitesi bulunmakta. PDF formatındaki bir dosyayı görüntülemenizi sağlayan bu web sitelerinden birisi de PDFMeNot.

PDFMeNot, PDF uzantılı dosyaları ücretsiz olarak görüntülemenizi sağlayan kullanımı basit bir web sitesi. Herhangi bir PDF dosyasını görüntülemek için yapmanız gereken bilgisayarınızda bulunan bir PDF dosyasını bu siteye yüklemek.

Yazımda daha önceden de bahsettiğim gibi internet'te PDF formatındaki dosyaları görüntülemenizi sağlayan birçok web sitesi var. Ben bugün sizinle PDFMeNot'ı paylaştım. PDF dosyalarını görüntülemenizi sağlayan diğer birçok web sitesini de birgün mutlaka sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.

ManicTime ile bilgisayarınızdaki programları kaç saat kullandığınızı öğrenin

0 yorum
Bilgisayarınızda bulunan programları kaç saat kullandığınızı ve bilgisayarınızın karşısında ne kadar vakit geçirdiğinizi öğrenmek istiyorsanız ManicTime uygulamasını Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

ManicTime uygulamasını Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınıza kurduktan sonra bu uygulama kullandığınız programlara ait aktif pencereleri izliyor ve programları kullandığınız süreleri otomatik olarak kayıt ediyor. Böylece sizde bu uygulama sayesinde bilgisayarınızda bulunan programları ne kadar süre kullandığınızı öğrenebiliyorsunuz.

ManicTime, bilgisayarınızdaki programları ne kadar süre kullandığınızı öğrenebileceğiniz güzel bir uygulama.

Sony'nin yeni e-reader'ı Amazon'a meydan okuyor!

0 yorum
Görünen o ki Sony birçok kişi tarafından beğeni toplayacak yeni bir e-reader çıkarıyor. Sony'nin bu yeni e-reader'ını kullanacak kullanıcılar elektronik kitapları bu cihaza indirebilecek. Uzmanlara göre Sony'nin yeni e-reader'ı Amazon'un en çok satan Kindle cihazı ile ciddi bir şekilde mücadele edebilecek.

Dokunmatik ekrana sahip olacak 399 dolarlık cihaz 1000 roman saklayabilecek ve kullanıcılar bu cihaza kitaplar indirebilecek. Ayrıca bu cihazda bulunacak bir uygulama ile kullanıcılar kütüphanelerden 21 günlüğüne kitaplar ödünç alabilecekler.

Amazon'un uzun zamandır Kindle cihazı ile e-reader pazarında etkili bir isim olduğunu biliyorum fakat Sony bu yeni e-reader'ı ile Amazon'un Kindle cihazını telaşlandıracağa benziyor.

Eğlenerek oynayacağınız bir Snake oyunu

0 yorum
Birçok kişi Snake oyununun çeşitli türlerini oynamıştır. Benim oynadıklarım arasında en çok eğlendiğim ise bu Snake oyunu.

Amacınız diğer Snake oyunlarında olduğu gibi etrafınızda çıkan yemleri hiçbir yere ve hatta kendinize çarpmadan toplamak. Yemleri topladıkça yılanın boyu uzuyor. Yılanın boyu uzadıkça da yemleri toplamak zorlaşıyor. Bu Snake oyununda en çok sevdiğim özellik ise etrafta yem olarak çıkan soru işaretleri. Bu soru işaretlerini topladığınızda başınıza ne geleceğini bilmiyorsunuz. Herhangi bir soru işaretini topladığınızda işinize yarayacak bir özellik kazanabilirsiniz ve yemleri rahatlıkla toplayabilirsiniz ya da işinizi zorlaştıracak belalarla karşılaşabilirsiniz ve yemleri toplamanız zorlaşabilir.

Ben bu Snake oyununu oynayarak zevkli bir şekilde zaman geçiriyorum. Bundan dolayı beğenerek oynadığım bu oyunu sizlerle de paylaşmak istedim.

25 Ağustos 2009 Salı

Yahoo popüler Arap web portalı Maktoob'u satın alıyor!

0 yorum
Yahoo çok popüler bir Arab web portalı olan Maktoob'u satın alıyor. Popüler arap web portalı Maktoob'un arama, sosyal ağ ve açık artırma gibi servisleri bulunuyor. Yahoo'nun bu popüler Arap web portalını satın alacağı söylentileri aylardır kulağıma geliyordu. Birkaç saat önce ise Yahoo'nun popüler Arap web portalı Maktoob'u satın alacağı doğrulandı.

Henüz fiyat hakkında net bir açıklama yapılmamasına rağmen kendi kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre Yahoo popüler Arap web portalı Maktoob'a 85 milyon dolar ödeyecekmiş.

Yahoo'nun 20 milyon Arap kullanıcısı var. Maktoob'un ise 16 milyon arap kullanıcısı bulunmakta. Ayrıca bugüne kadar Yahoo'nun Araplar için verdiği hizmet zayıftı. Bu anlaşma ile Yahoo artık hem daha fazla Arap kullanıcıya sahip olacak hem de Araplar için daha etkili hizmet verebilecek.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Nokia, netbook üreteceğini duyurdu

0 yorum
Dünya'nın en büyük taşınabilir telefon üreticisi olan Nokia, PC marketine Booklet 3G Netbook ile giriyor.

Windows tabanlı bu netbook 2 cm kalınlığında olacak. Nokia'nın üreteceği bu netbook 3G ve Wi-Fi bağlantılarını da destekleyecek.

Nokia yeni çıkaracağı bu netbook ile ilgili detaylı bilgileri ve Booklet 3G Netbook'un piyasa fiyatını 2 Eylül'de Stuttgart'ta duyuracak. Nokia'nın Booklet 3G Netbook'u alüminyum kaplamaya ve 1,25 kg ağırlığa sahip olacak. Ayrıca Nokia Booklet 3G Netbook HD-ready bir ekrana da sahip olacak.

Nokia daha önceden de "tablet" modelinde internet bağlantısı olan cihazlar üretmişti fakat bu yeni üreteceği Booklet 3G Netbook, Nokia'nın PC fonksiyonlarını tamamen barındıran ilk cihazı olacak.

Apple, OS X 10.6 Snow Leopard için ön siparişleri alıyor!

0 yorum
Apple'ın en yeni ve en iyi işletim sistemi Mac OS X 10.6 Snow Leopard'ın Eylül ayına kadar raflardaki yerini almayacağını duymuştuk. Yeni aldığım duyumlara göre Apple'ın Mac OS X 10.6 Snow Leopard işletim sistemi bu cuma yani 28 Ağustos 2009 tarihinde Apple Store'dan sipariş edilebilecek.

Ayrıca daha önceden 10.5 Leopard kullanıyorsanız ve bu yeni sürüme geçmek istiyorsanız 29 dolar karşılığında 10.5 Leopard'ınızı Mac OS X 10.6 Snow Leopard'a yükseltebileceksiniz.

23 Ağustos 2009 Pazar

Oracle, Sun Microsystems'i satın almak üzere!

0 yorum
İş dünyası için yazılımlar üreten Oracle'ın bilgisayar donanımları için yazılım üreten Sun Microsystems'i satın alacağı ABD'de onaylanmıştı. Nisan ayında hem Oracle hem de Sun Microsystems 7.4 milyar dolarlık anlaşmaya varmışlardı fakat bu 7.4 milyar dolarlık anlaşmanın tamamlanabilmesi için Avrupa Komisyonunun da onayı gerekiyor.

Oracle, Sun Microsystems'i satın aldıktan sonra Java üzerindeki kontrolü ele geçirecek. Java dili şu anda dünya üzerinde milyarlarca elektronik cihazda kullanılıyor. Oracle tarafı aynı zamanda bu anlaşma ile IBM'e karşı kendi pozisyonunu da kuvvetlendirmek istiyor.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Ball Toucher oynayarak toplayabildiğiniz kadar top toplayın

0 yorum
Ball Toucher oyunu zevkle oynayacağınız ve hoşça zaman geçirebileceğiniz bir oyun.

Bu oyunda siz siyah bir kareyi mouse'unuz ile yönetiyorsunuz. Etrafınızda ise koyu ve açık renkli toplar dolaşıyor. Amacınız koyu renkli toplara dokunmadan toplayabildiğiniz kadar açık renkli toplar toplamak. Ayrıca etrafınızda dolaşan altın renginde toplar da bulunmakta. Bu altın renkli topları topladığınızda özel güçler kazanıyorsunuz ve kazandığınız bu güçlerle açık renkli topları daha rahat toplayabiliyorsunuz.

Yazımın başında da söylediğim gibi Ball Toucher oyunu ile eğlenceli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz.

21 Ağustos 2009 Cuma

Wikipedia iPhone için kendi uygulamasını çıkarttı

0 yorum
Wikipedia nihayet iPhone için kendi uygulamasını çıkarttı. Aslında nihayet dediğime bakmayın. Wikipedia'nın iPhone için çıkarttığı uygulamanın hiçbir çekici özelliği yok. Çünkü Wikipedia'nın zaten iPhone'a göre ayarlanmış bir web sitesi var ve bu web sitesi Wikipedia'nın iPhone için yeni çıkarttığı uygulamadan daha kullanışlı.

Ayrıca internet'te sıklıkla takip ettiğim bazı kaynaklarda da bahsedildiği gibi iPhone için Wikimao ve Wikipanion isimli uygulamalar da bulunmakta. Wikipedia'nın kendi çıkarttığı uygulama Wikimao ve Wikipanion uygulamalarının arasından da ön plana çıkamıyor.

Umuyorum ki Wikipedia iPhone için çıkarttığı bu yeni uygulamayı zamanla geliştirir. Çünkü şu andaki uygulamasını iPhone'da kullanmak için elle tutulur herhangi bir neden göremiyorum.

20 Ağustos 2009 Perşembe

MySpace popüler müzik servisi iLike'ı satın alıyor!

0 yorum
MySpace popüler bir sosyal müzik sitesi olan iLike'ı bu hafta satın alacakmış ve kullanıcı profillerinde otomatik çalmaya başlayan müzik özelliğini sonlandıracakmış. MySpace'in satın alacağı iLike kullanıcıların müzik dinleyip sosyal ağlarda bu müziklerin paylaşımını yapabildikleri popüler bir müzik servisi.

Popüler müzik servisi olan iLike'ın 55 milyon kayıtlı kullanıcısı var. Tam olarak bir bilgim olmasa da aldığım duyumlara göre MySpace popüler müzik servisi olan iLike'a 20 milyon dolar ödeyecekmiş.

Google Voice ile Amerika'dan Kanada'yı bedava arayabilirsiniz

0 yorum
Google Voice ile Amerika'da bulunan telefon numaraları uzun zamandır bedava aranabiliyor. Google Voice'un bu hafta başlatacağı yenilik ile artık Kanada'da bulunan telefon numaraları da bedava aranabilecek.

Önemli nokta ise bu aramaları sadece Amerika içerisindeyseniz yapabiliyorsunuz. Çünkü henüz diğer ülkeler Google Voice'u kullanamıyor.

Eğer sizde Amerika içerisindeyseniz bedava telefon görüşmesi yapmak için sadece hesabınıza giriş yapın ve Arama (Call) tuşuna basın. Umuyorum Google bizleri de düşünür ve bu servisi bizde Türkiye'den kullanmaya başlarız.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Sony, PlayStation 3 oyun konsolunun fiyatını düşürdü

0 yorum
Sony yaptığı açıklamada PlayStation 3 oyun konsolunun fiyatını düşürdüğünü belirtti. PlayStation 3 Avrupa'da 299 Euro'ya, Amerika'da 299 dolar'a ve İngiltere'de 249.99 pound'a satılacak.

Ayrıca Sony şu anda kullanılan PlayStation 3 modelinin üretimine son verdiğini belirterek daha hafif, daha ince ve 120 GB hard disk kapasitesine sahip yeni model PlayStation 3 oyun konsolunun üretimine başladığını da söyledi.

Sony Entertainment'ın başı olan Kaz Hirai'nin yaptığı açıklamaya göre yeni model PlayStation 3'ler Eylül'ün ilk haftasında piyasaya sürülecek. Kaz Hirai'nin açıklamasına göre yeni model PlayStation 3 oyun konsolları 32% daha küçük, 36% daha hafif olacak. Ayrıca yeni model PlayStation 3'ler 34% daha az enerji harcayacak.

Regator'un yeni uygulaması ile popüler yazıları iPhone'dan okuyun

0 yorum
Regator internet'te bulunan popüler blog yazılarını bir araya getiren bir servis. Bu servisi kullanarak kaliteli birçok blog yazısını keşfedebilirsiniz ve bu blog yazılarını paylaşabilirsiniz. Bugünden itibaren ise tüm bu işlemleri iPhone'unuzu kullanarak yapabilirsiniz.

Regator'un iPhone için çıkarttığı yeni uygulama sayesinde artık internet'te bulunan blog yazıları cebinize girecek. Regator'un iPhone için çıkarttığı uygulamayı kullanarak popüler blog yazılarına, yeni hikayelere ve 500'den fazla konu altında bulunan blog yazılarına hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Regator'un iPhone için çıkarttığı bu güzel uygulama yeni blog yazılarını bulmanızı ve bu blog yazılarını okumanızı sağlıyor.

18 Ağustos 2009 Salı

Meloball oynayarak yıldızları ve renkli kutuları toplayın

0 yorum
İnternet'te gezerken severek oynadığım oyunları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Sizinle paylaşmak istediğim yeni oyunun ismi Meloball.

Meloball'daki amacınız topu mantıklı bir seviyeye fırlatıp toplayabildiğiniz kadar yıldız ve renkli kutu toplamak. Topu fırlatmak için oyun ekranında bulunan yeşil alanda mouse'unuzun sol tuşuna basılı tutup mouse'unuzu geriye çekmeniz ve topun gitmesini istediğiniz yönü belirlemeniz gerekiyor. Mouse'un sol tuşunu bıraktığınızda top uçuşa geçiyor. Topu mantıklı bir şekilde fırlattıysanız bölümü geçmenizi sağlayacak kadar yıldız ve renkli kutu toplayabilirsiniz.

Oyunda bölüm atlamak için bronz, gümüş veya altın madalya kazanmanız gerekiyor. Bu oyunu oynayarak zaman geçirebilirsiniz.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Recordr ile ses veya video kayıtları oluşturun

0 yorum
Recordr sayesinde internet üzerinden kolaylıkla ses veya video kayıtları oluşturabilirsiniz. Ses veya video kayıtları oluşturabilmek için Recordr'a üye olmanız ya da bilgisayarınıza herhangi bir program indirmeniz gerekmiyor.

Recordr ile oluşturduğunuz ses veya video kayıtlarını daha sonradan düzenleyemiyorsunuz. Ayrıca ses veya video kayıtlarına yorumlar da yazamıyorsunuz.

Recordr'da oluşturduğunuz ses veya video kayıtlarını Twitter, Tumblr ya da Facebook'ta paylaşabilirsiniz. Bu kadar basit bir site çoğu kişinin ihtiyacını karşılayamayabilir fakat bilgisayarınızda herhangi bir kayıt programı yoksa Recordr sayesinde ses veya video kayıtlarını kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

16 Ağustos 2009 Pazar

WordPress "WP.me" kısa URL servisine başlıyor

0 yorum
Herhangi bir WordPress blogunuz varsa artık bu blogunuzun kısaltılmış adresini istediğiniz kişiyle paylaşabileceksiniz.

WordPress, Twitter gibi karakter sınırlaması olan sitelerde blog adresinizi rahatlıkla paylaşabilmeniz için WP.me şeklinde kısa URL servisine başlıyor.

WordPress bloguna sahip olan kişiler bu kısa URL sayesinde kendi bloglarının adreslerini kolaylıkla paylaşabilecekler. WordPress bu hizmeti sadece kendi kullanıcıları için veriyor. Bu tarz bir URL kısaltması WordPress bloguna sahip olanlar ve bu bloglarının adreslerini Twitter gibi karakter sınırlaması olan sitelerde paylaşan kişilerin işine çok yarayacağa benziyor.

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Cep telefonları geleceğin yeni cüzdanları ve anahtarları olacak

0 yorum
Bugünlerde özellikle Amerika'da birçok insan ceplerinde anahtarlar, cep telefonu ve cüzdan taşıyorlar.

Yakın bir gelecekte ise insanlar artık cüzdanlarını ve anahtarlarını geride bırakabilecek. Çünkü cüzdanların ve anahtarların görevini cep telefonları üstlenecek.

Uzmanlara göre 5 yıl içerisinde Amerika'da bulunan cep telefonları elektronik ödemeler yapabilecek, kapıları açabilecek, kimlik yerine geçebilecek ve daha birçok amaç için kullanılabilecek.

Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerde cep telefonlarının bu amaçlarla kullanımı yavaş yavaş denenmeye ve yaygınlaşmaya başladı. 5 yıl içerisinde Amerika içerisinde de yaygınlaşacağı söyleniyor. Anlaşılan yakın bir gelecekte cep telefonlarının bu amaçlar için kullanılması tüm dünya'da yaygınlaşacak.

14 Ağustos 2009 Cuma

GMail Mobile'a Outbox (Giden Kutusu) eklendi

0 yorum
GMail Mobile'ın en büyük özelliklerinden birisi internet bağlantınız olmadan da mesaj yazabilme ve bu mesajı tekrar internet'e bağlandığınız zaman gönderebilme özelliği. Fakat bu özelliğin en büyük eksisi bazen göndermeniz gereken mesajları unutmanız ve gönderip göndermediğinizi bilmemeniz.

Google bu belirsizlik ve unutma sorununa bir çare bulmuş ve GMail Mobile'a Outbox (Giden Kutusu) klasörü eklemiş. İnternet bağlantınız yokken yazdığınız mesajlar Outbox (Giden Kutusu) klasöründe toplanıyor. Tekrar internet'e bağlandığınızda bu klasördeki mesajlar gönderiliyor ve Outbox (Giden Kutusu) klasörü kayboluyor. Yalnız unutmadan hatırlatayım. Outbox klasöründe bulunan mesajların sadece başlığını görebiliyorsunuz. Ama yine de Outbox klasörü sayesinde artık göndermeniz gereken mesajları daha kolay takip edebileceksiniz ve göndermeniz gereken bu mesajların belirsizlik durumu da ortadan kalkacak.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Facebook Uyarıyor: Sakın "CooL Video" linkine tıklamayın!

0 yorum
Bugün veya önümüzdeki günlerde "CooL Video" başlıklı bir Facebook mail'ı alırsanız link'e kesinlikle tıklamayın.

Bu link'e tıklarsanız bilmediğiniz çeşitli internet adreslerine yönlendiriliyorsunuz. Ayrıca bu linke tıkladığınızda bilgisayarınızın virüsler gibi kötü niyetli yazılımlar kapma olasılığı da çok yüksek.

Bu tür bir Facebook mail'ı alırsanız bunu hemen silin. Eğer link'e tıklarsanız sizin Facebook hesabınız da bu mailları yollamaya başlayacak.

Mozilla Labs'in Test Pilot programı kullanıma açıldı

0 yorum
Mozilla Labs en sonunda üzerinde çalıştığı Test Pilot programını tamamladı ve şimdi her seviyedeki Firefox kullanıcılarından yardım bekliyor. Program Firefox'un gelişmesini sağlayacak fikirleri test etmek için tasarlandı.

Bu program ilk olarak Ocak ayında duyurulmuştu. Artık kullanıma hazır olan programı rahatlıkla indirebilirsiniz.

Mozilla Labs'in Test Pilot programına katıldıktan sonra test etmek istediğiniz özelliği seçiyorsunuz. Özelliği sadece kendiniz için test edebilirsiniz ya da sonuçları Mozilla Labs ile paylaşabilirsiniz.

Eğer sizde bir Firefox kullanıcısıysanız bu Test Pilot programına katılarak Firefox'un gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Microsoft Office'in mobil versiyonu Nokia SmartPhone'lara geliyor

0 yorum
Microsoft'un yıllardır Office'in mobil versiyonunu yaptığını biliyoruz. Fakat Microsoft Office'in mobil versiyonu sadece Windows'un mobil versiyonunun bulunduğu cihazlarda kullanılıyordu. Bugün Microsoft ve Nokia bir açıklama yaptılar. Artık Office'in mobil versiyonu Nokia SmartPhone'larda da kullanılabilecek.

Office'in mobil versiyonu ilk kez Windows'un mobil versiyonunun bulunmadığı bir cihazda çalışacak. Microsoft ve Nokia yaptıkları açıklamada artık mobil çözümler üretmek için birlikte çalışacaklarını da belirttiler.

Bu gelişme sayesinde görünen o ki Nokia SmartPhone'lar artık Word, PowerPoint, Excel ve OneNote'un mobil versiyonlarını çalıştırabilecek. Nokia SmartPhone sahibi olan kullanıcılar da mobil telefonlarını kullanarak Office dokümanlarından yararlanabilecekler.

Doom 1 oynayarak nostalji dolu dakikalar geçirin

0 yorum
1990'lı yıllardan beri bilgisayar oyunları oynayan kişiler bu oyunu hatırlayacaklardır. Eski zamanların unutulmaz oyunları arasında yer alan Doom 1'i oynamayanınız yoktur sanırım. Doom 1 bu sefer internet üzerinden oynayabileceğiniz flash versiyonu ile karşımızda.

Doom 1'in bu flash versiyonunu oynayınca kendinizi o eski yıllarda hissedebileceksiniz. Doom 1'in flash versiyonu o zamanlarda vazgeçmeden oynadığınız Doom 1 oyununun aynısı.

Oyunda müzik yok. Bunun çoğu kişi için sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrıca tüm eski hile kodları da çalışıyor. Oyunu oynamak için Flash Player 10'a ihtiyacınız var. Artık sizde Doom 1 oynayarak nostalji dolu dakikalar geçirebilirsiniz.

Facebook Lite geliyor!

0 yorum
Dün birçok Facebook kullanıcısı bir mesaj aldı. Mesajda kullanıcılardan "Facebook Lite"ı test etmeleri isteniyordu. Ne yazık ki aldığım duyumlara göre bu mesajı alan bazı Facebook kullanıcıları test işlemini gerçekleştirememiş. Birçok kişi gibi bende "Facebook Lite"ın neye benzediğini bilmiyorum.

Söylentilere göre Facebook FriendFeed'i satın aldıktan sonra Twitter ile yarışabilmek için tasarımında değişiklikler yapıyormuş. Bu değişiklikleri "Facebook Lite"ı kullandığımız zaman daha net anlayacağız. "Facebook Lite" Hindistan'da test edilmiş. Hindistanlı kullanıcıların dediğine göre "Facebook Lite" sayesinde internet bağlantısı çok yavaş olan kişiler bile rahatlıkla Facebook'u kullanabileceklermiş.

Yeni Google Bing'i gölgede bırakacak

0 yorum
Halen test aşamasında olmasına rağmen Google'ın üzerinde çalıştığı yeni arama motoru daha hızlı, daha doğru ve daha kapsamlı arama sonuçları verecek. Testler tamamlandıktan sonra Google yeni arama motorunu şu andaki arama motoru ile değiştirecek.

Google'ın yenilenen arama motoru Microsoft'un yeni arama motoru Bing'i gölgede bırakacağa benziyor. Çünkü Google'ın yeni arama motoru kullanıcıların arama sonuçlarına iki kat daha hızlı erişmelerini sağlıyor. Ayrıca Google'ın yenilenen arama motoru artık gerçek zamanlı sonuçlar verebilecek.

Anlaşılan Google, arama motorları içerisinde dünya devi olma özelliğini daha uzun yıllar sürdürecek.

11 Ağustos 2009 Salı

Facebook FriendFeed'i 50 milyon dolara satın alıyor!

0 yorum
Son aldığım duyumlara göre Facebook FriendFeed'i satın almış. Facebook veya FriendFeed tarafından henüz net bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen söylentilerin güvenilir kaynaklardan gelmesi bu olayın doğruluğunu kanıtlıyor. Bu iki firma uzun vadedeki planlarını tam olarak belirleyene kadar FriendFeed tarafında her şey eskisi gibi işlemeye devam edecek.

Wall Street Journal'ın söylediğine göre Facebook FriendFeed'i 50 milyon dolara satın aldı. Facebook bu rakamın 15 milyon dolarını da nakit olarak vermiş.

Facebook hızla büyümekte olan bir sosyal ağ sitesi. Büyümesini devam ettirebilmesi için de FriendFeed'i satın alması gerekmiyor. Fakat teknik taraftan bakıldığında FriendFeed'in daha uzman olduğu görülüyor. FriendFeed kurucularının daha önceden GMail ve Google Maps'i kuran kişiler arasında bulunduğu da bilinen diğer bir gerçek. Bu başarılı kurucuların Facebook'a katılmalarındaki en büyük amaçlarının sosyal ağ dünyasını değiştirmek olduğu söyleniyor.

BatteryCare dizüstü bilgisayarınızın piliyle ilgili detaylı bilgiler veriyor

0 yorum
Özellikle dizüstü (laptop) bilgisayar kullananların bildiği gibi Windows, herhangi bir dizüstü bilgisayarında bulunan pilin ne kadar dayanabileceğini gayet temiz bir şekilde gösteriyor. Ayrıca Windows, dizüstü bilgisayarınızın güç yönetimi (power management) ile ilgili özellikleri ayarlamanızı da sağlıyor. Bugün sizlere bahsedeceğim BatteryCare adlı program ise biraz daha fazlasını yapabiliyor.

BatteryCare pilin toplam kapasitesi, voltajı, CPU ısısı gibi bilgileri size gösterebiliyor. Ayrıca üretici ile ilgili bilgiler varsa bunları da size gösteriyor. BatteryCare, dizüstü pillerinizi daha verimli kullanabilmeniz için birçok özellik sunuyor. Tüm bunlara ek olarak BatteryCare ile otomatik olarak dizüstü bilgisayarınızın harcayacağı güç planını (power plan) ayarlayabilirsiniz.

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Toshiba, Blu-ray diskleri oynatabilen ürünler yapacak

0 yorum
Toshiba Blu-ray diskleri oynatabilecek ürünler yapmaya başlıyor. Toshiba'nın bu kararı elektronik firmalarında büyük bir değişim yaratacağa benziyor.

Toshiba yapmış olduğu açıklamada Blu-ray oynatabilecek ürünlerle birlikte Masaüstü (PC) ve Dizüstü (Laptop) bilgisayarlar için sürücüler de üreteceğini belirtti.

Japon firma ayrıca Blu-ray disk birliğine (BDA) katılacağını da açıkladı. Toshiba Blu-ray formatını destekleyen dijital cihazların bugünlerde artmış olmasından dolayı bu birliğe katılma kararı aldığını da belirtti.

Tweet Blocker sayesinde Twitter'daki spamcilerle savaşın

0 yorum
Spam problemi Twitter'da her geçen gün büyümekte olan bir problem. Twitter'ın bireysel kullanıcılarının spam probleminden kurtulmak için kendi başlarına yapabilecekleri çok fazla birşey yok. Çünkü Twitter'da bulunan spamcileri bulmak ve engellemek çok fazla zaman alabilecek bir işlem. Çok şükür artık Tweet Blocker var. Tweet Blocker sayesinde Twitter'daki spamcileri bulmak ve engellemek kolaylaşıyor.

Tweet Blocker, takipçilerinizi A'dan F'ye kadar derecelendiriyor. Bu dereceleri ise yaptıkları spam seviyesine göre veriyor. Böylece sizde spam yapan kişileri kolaylıkla buluyorsunuz. Spamcileri bulduktan sonra onları rahatlıkla engelleyebilirsiniz.

Kolay bir köprü kurma oyunu: BridgeCraft

0 yorum
Bir kaç gün önce Cargo Bridge adlı bir oyunu sizlerle paylaşmıştım. Oyundaki amacımız kargomuz için köprüler kurmaktı. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim BridgeCraft oyunu da farklı bir köprü kurma oyunu.

BridgeCraft'ın grafikleri ve oynanabilirliği çocuklara biraz daha fazla hitap ediyor. Fakat bu kimin umurunda? Hepimizin amacı eğlenceli bir oyun oynayarak zaman geçirmek değil mi?

Sizde zevkli zaman geçirmek istiyorsanız, BridgeCraft oynamaya hemen başlamanızı tavsiye ediyorum. Yapmam gereken tek bir önemli uyarı var. Oyunun zorluk derecesini mutlaka "Normal"e ayarlayın. Eğer zorluk derecesini "Easy"e ayarlarsanız oyun çok fazla kolaylaşıyor.

Microsoft "Office.com" domain adını satın aldı!

0 yorum
Microsoft bir duyuru yaparak Google Docs, Zoho Office ve internet üzerinden kullanılabilen diğer tüm office (büro) uygulamaları ile yarışabilmek için Microsoft Office programının online versiyonunu hizmete açacağını belirtti. Yazımın başlığından da anlayabileceğiniz gibi Microsoft bu hizmeti yeni satın aldığı Office.com domain (alan) adı üzerinden verecek.

Microsoft bu domain adını 1990 yılından beri sanal büro çözümleri ile uğraşan ve bir Avrupa firması olan ContactOffice Group'tan satın almış fakat şu anda Office.com adresine erişmek istediğinizde ContactOffice tarafından yazılmış yazılarla karşılaşıyorsunuz. Çünkü domain adının transferi henüz gerçekleşmedi.

Tek bir kelimeden oluşan bu domain adı kesinlikle ucuza alınmadı. Fakat Microsoft'un bu domain'i satın alması gayet mantıklı. Şu anda Microsoft Office için kullanılan domain adı office.microsoft.com çoğu kişi tarafından tekrar hatırlanması zor olan bir domain adı. Bundan dolayı Microsoft çok akıllıca bir hareket yaparak Office.com domain adını satın aldı.

Microsoft, Razorfish'i 500 milyon dolardan fazlaya satıyor!

0 yorum
Microsoft'un internet üzerindeki en büyük dijital reklam ajanslarından biri olan Razorfish'in sahibi olduğunu biliyor muydunuz? Razorfish'in birçok büyük müşterisi var. Razorfish'in müşterileri arasında AT&T, Kraft ve Best Buy gibi büyük firmalar bulunuyor. Razorfish 2007 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştı. Ve şimdi Microsoft, Razorfish'i 500 ile 600 milyon dolar arasında bir fiyata satacağını açıkladı.

Wall Street Journal'ın haberine göre Razorfish reklam firması Publicis Groupe SA isimli Fransız bir reklam firması tarafından satın alınacakmış. Ayrıca bazı söylentilere göre Japonya'nın en büyük reklam firması Dentsu'da Razorfish'i satın almak istiyormuş. Ama Razorfish büyük bir ihtimalle Microsoft'a 530 milyon dolar teklif eden Fransız reklam firması Publicis Groupe SA tarafından satın alınacakmış.

Bu gelişmeler açıkcası beni şaşırttı. Microsoft niçin 2007 yılında satın aldığı Razorfish'i şu anda satıyor? 2007 yılında yaptığı yatırım yanlış mıydı? Eğer doğru ve karlı bir yatırımsa niçin Razorfish'i satmakta ısrarlı davranıyor? Microsoft, Razorfish'ten umduğunu bulamadıysa Fransa'nın ve Japonya'nın reklam devleri niçin Razorfish'i satın almak istiyorlar? Bu soruların cevabı net olarak verilmemiş ve yapılan açıklamalar ise tatmin edici değil. Kısaca Microsoft'un Razorfish'i satma sebebi halen merak konusu.

9 Ağustos 2009 Pazar

Divine, Photoshop tasarımlarınızı WordPress temalarına dönüştürüyor

0 yorum
Photoshop ile çok iyi tasarım yapabiliyorsanız fakat HTML ya da CSS hakkında bilginiz yoksa ve tasarımlarınızı çekici WordPress temalarına dönüştüremiyorsanız Divine size yardımcı olabilir. Divine, Photoshop dokümanlarını çalışan WordPress temalarına çevirmenizi sağlayan kullanışlı bir program.

Tasarımlardan tema oluşturma işlemini yapan birçok profesyonel servis var fakat bu servislerin çoğu bu hizmetlerinin karşılığı için çok yüksek ücretler talep ediyorlar. Divine ise size bu Photoshop tasarımlarınızı çalışan WordPress temalarına dönüştürme işlemini ücretsiz yapma olanağı sunuyor. Ayrıca Divine ile memnun kalacağınız bir WordPress teması elde edene kadar ücretsiz uğraşabilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise bugüne kadar hiç tema oluşturmayla uğraşmadıysanız, Divine sayesinde bu iş için ilk adımı atmış olacaksınız.

Jam Legend ile gitar çalmanın zevkini yaşayın!

0 yorum
Hiç Guitar Hero adlı oyunu oynayıp çılgınlar gibi gitar çaldınız mı? Guitar Hero'nun insanda nasıl bir bağımlılık yaptığını bilenlerden birisi de benim. Akıllı ve yaratıcı birileri de bu bağımlılık yapan oyuna benzer Jam Legend adında eğlenceli bir internet sitesi kurmuş.

Jam Legend'da aynen Guitar Hero'daki gibi müzikleri doğru notalara doğru zamanda basarak çalmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca Jam Legend'a üye olarak elde ettiğiniz puanları da kaydedebiliyorsunuz.

Jam Legend insanı eğlendiren, zevkli zaman geçirten, müzik çalarken aynı zamanda oyun oynatan bir internet sitesi.

8 Ağustos 2009 Cumartesi

PicTreat ile fotoğraflarınızı güzelleştirin

0 yorum
Sosyal ağ profillerinin ve fotoğraf paylaşım sitelerinin artmasıyla insanlar kendilerine ait daha fazla fotoğrafı profillerine ve fotoğraf paylaşım sitelerine eklemeye başladılar.

İnsanlar, profillerine ekleyecekleri veya fotoğraf paylaşım sitelerinde paylaşacakları fotoğrafların kalitesine de artık önem veriyorlar. Yine de eklemek istedikleri fotoğrafların bazılarında kırmızı göz problemi ve fotoğrafda bulunan renklerin solgun ya da açık olması gibi problemler bulunuyor.

PicTreat, kendi fotoğraflarınızda bulunan bu tür problemleri ortadan kaldırmanızı sağlıyor. Bildiğiniz gibi basit bir Photoshop kullanıcısı da fotoğraflardaki bu tür problemleri ortadan kaldırabilir. Fakat üye olmadan da kullanabileceğiniz PicTreat fotoğraflarda bulunan bu tür problemleri ortadan daha hızlı kaldırmanızı sağlıyor.

7 Ağustos 2009 Cuma

ColorSuckr ile fotoğraflardan renk paletleri oluşturun

0 yorum
ColorSuckr sayesinde dilediğiniz fotoğraftan renk paletleri oluşturabilirsiniz. İnternet'te bulunan herhangi bir fotoğrafın adresini ColorSuckr'a girdikten sonra bu fotoğrafı oluşturan renklerin tümü size sunuluyor. Ayrıca bu renklerin RGB, Hex ve Web Safe değerlerini de ColorSuckr sayesinde rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz.

Grafik tasarımla da uğraşan biri olarak ColorSuckr benim çok hoşuma gitti. ColorSuckr özellikle grafik ve web tasarımla uğraşan kişilerin rahatlıkla kendi tasarımlarında kullanabilecekleri renk paletleri oluşturmalarını sağlayan faydalı bir internet sitesi.

Bu sitenin kullanımı da gayet kolay. Hızlı bir şekilde internet'te bulunan herhangi bir fotoğrafın adresini girdikten sonra "Get colours" yani "Renkleri topla" tuşuna mouse (fare) ile basıyorsunuz. ColorSuckr ise renk paletlerini elde etmek istediğiniz bu fotoğrafı hızlıca işlemden geçiriyor ve size fotoğraftaki tüm renkleri gösteriyor. Önceden de söylediğim gibi Color Suckr grafik ve web tasarımla uğraşan kişilerin işine yarayacak kullanışlı bir internet sitesi.

R2-D2 translator ile yazılarınızı R2-D2 diline çevirin

0 yorum
Sanırım hepiniz Star Wars filmindeki R2-D2'yi biliyorsunuz. Star Wars filminde R2-D2'yi anlayabilen tek karakter C-3PO'ydu. Fakat R2D2 translator ile artık sizde R2-D2'lerin dilini konuşabilirsiniz. Yapmanız gereken herhangi bir kelimeyi yazdıktan sonra translate tuşuna basmak. Böylece yazdığınız kelime sesli olarak R2-D2 diline çevrilecek. Ayrıca dilerseniz yazdığınız kelimeye ait R2-D2 sesini cep telefonunuzun zil sesi olarak kaydedebilirsiniz.

R2D2 translator'ın düş kırıklığı yaratan tek özelliği ise sadece 30 karakterlik bir yazı yazabilmeniz. 30 karakteri geçen yazıları R2-D2 diline çeviremiyorsunuz ve bundan dolayı uzun bir zil sesi de oluşturamıyorsunuz. Yine de daha uzun süreli bir zil sesi oluşturmak istiyorsanız, sürekli kullandığınız bir ses editörü ile dilediğiniz kadar R2-D2 sesini birleştirebilirsiniz.

SmillaEnlarger ile resimleri kaliteli bir şekilde büyütün

0 yorum
SmillaEnlarger resimlerinizi bozmadan büyütmenizi sağlayan güzel bir program. Programın algoritması süper bir sonuç vermese de akıllı kıvrımlarla birçok detayı doldurabiliyor. Böylece büyüttüğünüz resim gayet iyi gözüküyor. Bu resim editörünün en önemli özelliği ise büyütülen bir resimde oluşan pikselleşmeleri büyük bir ölçüde ortadan kaldırabilmesi.

Sağ tarafta bulunan resime bakarak orjinal resimi ve bu resimin büyütüldükten sonraki halini görebilirsiniz. Ayrıca bu resim editörü ile resiminizi kesebilirsiniz ve büyüttüğünüz resimi tekrar boyutlandırabilirsiniz.

SmillaEnlarger çok gelişmiş özellikleri olan bir resim editörü değil ama programda bulunan birkaç seçenek ile resimleriniz üzerinde ufak tefek ayarlamalar da yapabilirsiniz. SmillaEnlarger ücretsiz bir resim editörü fakat bu program ufak resimleri büyütmek isteyen kişilerin en büyük yardımcısı olabilir.

6 Ağustos 2009 Perşembe

Daha ince görünümlü PlayStation 3 geliyor!

0 yorum
Sony görünümünü tümüyle yenilediği PlayStation 3'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni PlayStation 3 eski modelinden daha ince, hafif ve çekici bir görünüme sahip olacak.

Sony bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce PSP, PlayStation 1 ve PlayStation 2 modellerini de ince, hafif ve çekici bir görünüme kavuşturmuştu. Piyasaya süreceği yeni PlayStation 3 Slim modeliyle de PlayStation hayranlarını yeniden etkileyeceğe benziyor.

Muhtemelen aynı özelliklere sahip bir PlayStation 3 ile karşılaşacağız. Fakat bu sefer karşılaşacağımız PlayStation 3 sanırım görünüm olarak bizi daha fazla etkileyecek. Ayrıca söylentilere göre PlayStation 3'ün ince ve çekici görünüme sahip olan bu yeni modeli daha ucuz bir fiyatla piyasaya sürülecek.

Livestation ile iPhone'dan canlı televizyon izlenebiliyor

0 yorum
İçerik sağlayıcı ağ Akamai'nin yaptığı duyuruya göre kendi ortakları ve canlı Televizyon sağlayıcısı olan Livestation, herhangi bir televizyon kanalının iPhone'dan canlı yayın yapabileceği bir video çözümünü başlatmış. Livestation ayrıca 3G ve Wi-Fi bağlantıları kullanarak haber yayını yapabilen 2 uygulama daha başlatmış.

Livestation canlı yayın yapabilen ilk mobil uygulamasını 1 ay önce yapmıştı. Livestation'ın iPhone için başlattığı bu uygulama ile 16 avrupa ülkesi iPhone'dan canlı olarak Televizyon haberlerini izleyebiliyor. Amerika'da ise şu anda bu uygulama ile sadece Al Jazeera izlenebiliyor.

Anlaşılan teknolojinin bize sundukları sayesinde yakın zaman içerisinde her an her yerde rahatlıkla televizyon izleyebileceğiz.

Card.ly ile internet'teki kartvizitinizi hazırlayın

0 yorum
Card.ly, internet'i sıklıkla kullananların, web sitesi olanların, sosyal ağlara ve sosyal medya sitelerine üye olanların işine yarayacak bir web sitesi.

Card.ly sayesinde kendinize ait bir kartvizit hazırlayabilirsiniz. Kartvizitinize kendiniz hakkında bilgiler, iletişim bilgileriniz ile birlikte Blogger, Facebook, Twitter, YouTube gibi daha birçok sosyal ağ ve sosyal medya sitelerindeki hesaplarınızı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra Card.ly ile hazırladığınız bu kartviziti web sitenize, email'ınıza, sosyal ağlara ve daha birçok yere ekleyebilirsiniz. Card.ly ile hazırlayabileceğiniz bu kartvizitler ücretsiz. Fakat kartvizitinize çeşitli özellikler eklemek, daha profesyonel bir görünüş kazandırmak ya da kartvizitinizle ilgili belirli istatistikleri öğrenmek için ücretli olan Premium bir hesaba sahip olmanız gerekiyor.

ARŞİV

 

inteko. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com